Purus kaip sniegas varškės apkepas be manų

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Purus kaip sniegas varškės apkepas be manų
Taip apkepas atrodo ką tik iškepęs
Purus kaip sniegas varškės apkepas be manų
Purus kaip sniegas varškės apkepas be manų
Purus kaip sniegas varškės apkepas be manų
Autorius apie receptą: Varškę geriausiai naudokite kreminę (nuotraukoje pridėjau, kokią varškę naudojau aš) arba, jei naudojate ne kreminę, labai gerai pertrinkite per sietelį ar sumalkite Varškę geriausiai naudokite kreminę (nuotraukoje pridėjau, kokią varškę naudojau aš) arba, jei naudojate ne kreminę, labai gerai pertrinkite per sietelį ar sumalkite elektriniu trintuvu. Krakmolas šiam apkepui prideda ypatingo purumo. (...daugiau) Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kreminės varškės
4 vienetai kiaušinių
7 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai krakmolo (su kaupu)
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę gerai išsukite. Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
2.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių butų (bet tokių vidutiniškai standžių, neperplakite) ir iš lėto įmaišykite į varškės masę.
3.
Masę pilkite į sviestu plonai išteptą kepimo formą atsegamais kraštais ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungę kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, bet be ventiliatoriaus.
4.
Iškepus išimkite iš orkaitės ir leiskite apkepui atvėsti formoje bei šiek tiek sutvirtėti, o tada išimkite iš formos ir skanaukite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Aurelija
2019-02-20 12:45
Šį apkepą kepu jau daug metų jis yra favorotas. Skanus karštas ir šaltas. Iškilęs ir ne . Dėl varškės tai kepu su stambia ir ja blenderiuoju(nes jos dažniausia turiu). Sudedu visus skystus produktus t.y grietine, tryniai, kad lengviau būtų ir pasidaro kremine. Jei lieka, kokie gumuliukai nepergyvenu, nes tai ir yra varškės apkepas. ATSAKYTI
Gabija
2018-11-04 17:28
Neissikele. Gavosi purus, bet gan plonas. Varske naudojau ne sita, gal todel? ATSAKYTI
Lauryna
2018-11-04 19:16
Jei varškė buvo biri (kaip maišeliuose būna), gali būti ir dėl varškės. Arba gal baltymų pakankamai neišplakėte? ATSAKYTI
Diana
2018-11-04 20:06
Man atrodo, kad galit buti ir sios priezastys (varskes rusis bei baltymu isplakimo lygis), bet dar gali buti kad ir per dideleje formoje kepete, jeigu sakote, kad gana plonas. Arba i nepakankamai ikaitusia orkaite galbut dejote? ATSAKYTI
Gitana
2018-08-30 15:52
Labai skanus pavyko! ATSAKYTI
Rita
2018-07-13 14:55
Labai geras receptas, ačiū ;) ATSAKYTI
Sandra.
2018-06-04 21:39
Labai skanei gavosi. Purus. ATSAKYTI
Nele
2018-02-20 12:31
Nesigavo purus (sukrito) ir yra gan slapias bei truputi turi omleto skoni. ATSAKYTI
Lina
2018-02-20 14:34
Iš to, ką parašėte, panašu, kad per trumpai kepėte. Tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės bei apkepo storio bei ir nuo varškės rūšies gali priklausyti. Apkepas turi pakankamai sutvirtėti ir būtinai būtinai leiskite jam pamažu atvėsti formoje, neimkite iškart, nes kitaip irgi gali sukristi. Mano ir šeimynos šis apkepas yra pats mylimiausias. ATSAKYTI
Daiva
2017-10-12 05:54
Ar galima Vietoj krakmolo naudoti kepimo miltelius ATSAKYTI
Renata
2017-10-12 08:02
Daiva, krakmolas veikia visai kitaip negu kepimo milteliai. Krakmolas sujungia, suriša, o kepimo milteliai tiesiog kelia, surišimo funkcijos neatlieka. Būtent krakmolas ir suteikia šiam puikiam apkepui tą konsistenciją, bet jo rezultatas jau bus visai kitoks. Bulvių krakmolą galite keisti nebent kukurūzų krakmolu, bet ne kepimo milteliais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital