Purus cinamoninis pyragas

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Cinamoninis pyragas
Cinamoninis pyragas
Cinamoninis pyragas
Autorius apie receptą: Neatsivalgomai skanus pyragas. Neatsivalgomai skanus pyragas. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
620 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
pagal poreikį cinamono
pagal poreikį rudojo cukraus
pagal poreikį sviesto (kambario temperatūros)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sutrupinti mieles.
2.
Į kitą dubenį supilti pieną, įberti cukraus ir pašildyti. Supilti į dubenį su mielėmis. Maišyti iki kol suputos. Kai suputos, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Berti miltus, druską ir minkyti tešlą iki kol neliks sausų miltų.
3.
Sviestą dėti į dubenį, ištirpinti, atvėsinti, supilti į dubenį su tešla, minkyti iki kol masė taps vientisa ir beveik nelips prie rankų. Minkyti reikėtų apie 15 minučių.
4.
Paruoštą tešlą palikti šiltoje vietoje kelioms valandoms iki kol 3 kartus padidės arba palikti nakčiai šaldytuve.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į 4 panašaus dydžio gabaliukus. Kiekvieną iškočioti į apskritimo formos lakštą. Pirmąjį lakštą dėti ant kepimo formos, o kiekvieną lakštą gausiai aptepti sviestu, pabarstyti cukrumi, cinamonu. Sudėti vieną lakštą ant kito. Per vidurį pažymėti apskritimą, juostelėmis supjaustyti kraštus iki apskritimo, juostelių skaičius turi būti lyginis. Imti po dvi juosteles ir sukti į skirtingas puses, o galus sujungti. Taip kartoti su visomis juostelėmis vis imant po dvi.
6.
Paruoštą pyragą palikti bent valandai kilti šiltoje vietoje, kad gerai pakiltų.
7.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti pyragą.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių arba iki kol gražiai paruduos.
AUTORIUS: Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital