Purūs blyneliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Purūs blyneliai
Purūs blyneliai
Purūs blyneliai
Purūs blyneliai
Autorius apie receptą: Nes blynai turi būti tas dalykas, kuris keltų virtuvėje ir skrandyje daugiau džiaugsmo bei mažiau streso! Na o šie purūs blyneliai bet kuriuo atveju privers Jus atrasti naujas Nes blynai turi būti tas dalykas, kuris keltų virtuvėje ir skrandyje daugiau džiaugsmo bei mažiau streso! Na o šie purūs blyneliai bet kuriuo atveju privers Jus atrasti naujas skonių galimybes, o mažus nelygumus puikiai išlygins šokolado upė ant viršaus! Tiesa, receptui rinkausi @miltai_kauno_grudai EKSTRA miltus, kurie nesudaro tešloje gumuliukų ir nelimpa prie rankų, o tai tikrai apsaugos nuo nesėkmių! (...daugiau) Indrė, some_thing_about_food
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
4 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
50 gramų cukraus
40 mililitrų pieno
3 šaukšteliai vandens
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal skonį karamelės (taip pat gali būti nutella, uogienė arba cukraus pudra)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų.
2.
Į trynius pilame pieną bei išmaišome masę šluotele. Ten pat įsijojame miltus, kad neliktų gumuliukų ir vėl viską išmaišome. Įpylę vanilės ekstrakto ir viską permaišę, masę atidedame į šoną.
3.
Pradedame mikserio pagalba kitame inde plakti kiaušinio baltymus. Kai masė kiek suputoja, įpilame trečdalį cukraus ir plakame toliau. Taip per tris kartus į kiaušinio baltymus supilame visą cukrų ir baltymus išplakame iki standžios masės, t.y. kaip kremo konsistencijos, kad apvertus indą, masė liktų vietoje.
4.
Į geltonąją trynių masę dedame šaukštą standžių baltymų masės, viską išmaišome. Taip vėliau visa masė bus tolygesnė ir lengviau susimaišys.
5.
Gautą trynių masę sudedame atgal į likusią baltymų masę ir viską labai lengvai išmaišome, kad masė liktų puri.
6.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, jį pasklaidome keptuvėje su popierine servetėle, kad neliktų riebalų pertekliaus ir sumažiname kaitrą (asmeniškai iš 9 balų kaitros, palieku 3).
7.
Dedame šaukštą masės į keptuvę, ant jos antrą aukštą, kad blynas taptų aukštas, palyginame viršų. Taip sudedame maždaug tris blynelius vienu metu į keptuvę ir įpilame šone blynų du arbatinius šaukštelius vandens bei uždengiame keptuvę dangčiu, kad blynai keptų papildomai garuose.
8.
Taip blynus kepame po 5-6min iš vienos ir kitos pusės. Lėtai nukeliame dangtį, ir atsargiai apverčiame blynelius, įpilame dar vieną arbatinį šaukštelį vandens.
9.
Viską belieka papuošti skaniausiais priedais ir mėgautis švelniu purumu!
Patarimai:
Jei norite blynelių su įdaru. Ant pirmojo blynų aukšto, įdėto į keptuvę, į vidų galite įdėti nutellos ar šokolado gabaliuką, ant viršaus antrą blynų tešlos sluoksnį ir taip gausis blyneliai su įdaru!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital