Purus bananų pyragas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Purus bananų pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, purus ir drėgnas pyragas. Drėgnas išlieka porą dienų po kepimo. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra ar net nedėti visai, jeigu pakanka saldumo nuo Labai skanus, purus ir drėgnas pyragas. Drėgnas išlieka porą dienų po kepimo. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra ar net nedėti visai, jeigu pakanka saldumo nuo bananų. Dar tinka įdėti riešutų, ypač graikinių, kokoso drožlių ar aguonų. Improvizuokite drąsiai! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai bananų (gerai prinokusių, vidutinio dydžio, svoris su žieve 640 gr)
300 mililitrų kefyro
280 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (naudojome M dydžio)
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki purumo. Plakant po vieną įmušti kiaušinius.
2.
Atskirame inde šakute sutrinti bananus ir juos dudėti į kiaušinių masę. Pilti kefyrą ir išmaišyti (šaukštu, nebe mikseriu).
3.
Berti kepimo miltelius, sodą, vanilį cukrų, miltus, druską. Kruopščiai išmaišyti, kad soda gerai nusigesintų,
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (patogiau nusegamais kraštais). Mes naudojome 25 cm skersmens formą, jei kepsite mažesnėje, ingredientų galite proporcingai mažinti.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 40 minučių. Tikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5-10 minučių, vėl tikrinti.
6.
Pyragas iškils, jo tekstūra bus gana lengva, vėsdamas jis truputį nusileis, bet nesubliūkš. Iškepusį pyragą palikti atvėsti apie 15 minučių, tik tuomet puošti ir ragauti.
Patarimai:
Rinkitės labai gerai prinokusius, minkštus bananus, ant kurių žievės jau bus tamsių taškiukų.
Pyragą galima puošti cukraus pudra, riešutais, sirupu (nuotraukose matote kokosų sirupą), bananų griežinėliais. Jei puošite bananų griežinėliais, tą darykite prieš pat patiekiant, kadangi bananai linkę tamsėti.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital