Purios varškės spurgos su kondensuotu pienu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Purios varškės spurgos su kondensuotu pienu
Purios varškės spurgos su kondensuotu pienu
Purios varškės spurgos su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Minkštos, purios ir skanios mažos spurgytės. Kai namuose lieka mažas likutis varškės ir kondensuoto pieno, kepu šias spurgytes. Minkštos, purios ir skanios mažos spurgytės. Kai namuose lieka mažas likutis varškės ir kondensuoto pieno, kepu šias spurgytes. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
180 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 gramų varškės
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 vienetas kiaušinių
40 gramų sviesto (minkšto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/3 šaukštelio druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
2.
Tuomet sudėkite labai minkštą sviestą, išmaišykite. Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską gerai išmaišykite.
3.
Persijokite miltus su kepimo milteliais į varškės masę ir išmaišykite. Aš tešlą išmaišiau gumine mentele. Reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti! Beje, tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinio dydžio ir varškės drėgnumo. Tešla turi likti lipni ir minkšta. Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių.
4.
Delnus patepkite aliejumi, arbatiniu šaukšteliu atgnybkite tešlos ir voliodami tarp delnų suformuokite nedideles apvalias graikinio riešuto dydžio spurgytes.
5.
Į nedidelį puodą įpilkite aliejaus tiek, kad verdamos spurgos laisvai plaukiotų ir nesiektų dugno.
6.
Svarbiausia aliejaus neperkaitinti iš pradžių, o gerai ir tolygiai sušildyti, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps ir vidus liks neiškepęs.
7.
Kepkite ant mažos ugnies, dažnai maišydami rutulius tol, kol gražiai paruduos, maždaug apie 5 minutes, tik neperkepkite. Patariu iš pradžių įmesti kepti vieną tešlos rutuliuką ir jei jis pradeda per greitai kepti tada sumažinkite ugnį.
8.
Iškepusias spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
9.
Truputį pravėsusias spurgas pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital