Purios mielinės bandelės (tinka mėsainiams)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Purios mielinės bandelės (tinka mėsainiams)
Autorius apie receptą: Labai purios ir skanios bandelės. Puikiai tinka ruošti sumuštiniams ar mėsainiams, šalia jų patiekiu šviežių gruzdintų bulvyčių ir salotų. Labai purios ir skanios bandelės. Puikiai tinka ruošti sumuštiniams ar mėsainiams, šalia jų patiekiu šviežių gruzdintų bulvyčių ir salotų. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
470 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų pieno (šilto)
80 gramų sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų šlapių mielių (arba 10 gramų sausų)
30 gramų medaus
5 gramai druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį aguonų
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti šiltą vandenį, dėti medų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti, kad mielės suputotų.
2.
Ištirpinti sviestą, atvėsinti.
3.
Į dubenį su mielėmis supilti šiltą pieną, nekarštą ištirpintą sviestą, įberti druskos, įmušti kiaušinį ir gerai viską išmaišyti.
4.
Galiausiai įsijoti miltus ir minkyti tešlą apie 5 - 6 minutes. Tešla turi būti minkšta, nelimpanti prie rankų. Tik miltų nepadauginkite, nes bandelės tuomet nebus tokios purios.
5.
Dubenėlį ir tešlą aptepti aliejumi, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti 1 valandą.
6.
Pakilusią tešlą padalinti į 9 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus.
7.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštas bandeles, šiek tiek paspausti viršų, kad bandelės būtų plokštesnės. Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti dar 20 minučių.
8.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį įdėti į dubenį, įpilti pieno ir išmaišyti. Plakiniu aptepti bandeles. Pabarstyti aguonomis ir sezamo sėklomis.
9.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minučių.
10.
Iškepusias bandeles išimti iš orkaitės, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti visiškai atvėsti.
Patarimai:
Aš tešlą kildau taip: įkaitinu orkaitę iki 35 - 40 C laipsnių temperatūros, į orkaitės apačią įdedu dubenį su užvirtu vandeniu, tešlą padedu į vidurinę orkaitės lentyną. Ant skardis dar padedu kelis kartus sulankstytą rankšluostš. Uždarau dureles ir palieku kilti 1 valandą.
Jei gaminsite mėsainius, perpjovus bandeles pusiau, sutepkite su sviestu ir suteptą pusę paskrudinkite keptuvėje arba grilyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital