Purios mielinės bandelės

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Purios mielinės bandelės
Purios mielinės bandelės
Purios mielinės bandelės
Autorius apie receptą: Tinka naminiams mini mėsainiams, patogu įsidėti su savimi į kelionę ar gamtą. Tinka naminiams mini mėsainiams, patogu įsidėti su savimi į kelionę ar gamtą. Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek apvoliojimui, išsijotų)
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto (tirpinto)
30 gramų šlapių mielių (arba 2 šaukšteliai sausų)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kanapių sėklų (lukštentų, arba sezamo sėklų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedengintų), berti cukrų, druską, dėti mieles ir gerai išmaišyti, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (reiškia, mielės atgijo, sureagavo).
2.
Supilti tirpintą sviestą, kiaušinio trynius ir vėl gerai išmaišyti. Tada berti miltus ir išminkyti tešlą. Minkyti reikia būtinai ne trumpiau 5 min - kuo ilgiau minkysite, tuo puresnės bandelės bus. Miltų nepadauginkite, man užtenka visko pagal receptą. Jeigu tešla limpa prie rankų, ilgiau paminkius, neturėtų lipti.
3.
Iš tešlos suformuoti rutuliuką, apvolioti miltuose. Uždengti rankšluosčiu ir padėti apie 30 min. šiltai kilti. Jeigu kambaryje šalta, tai tešlą kilti dėti į iki 50 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min.
4.
Gnybti po gabalėlį tešlos, pakočiojant tarp delnų suformuoti apvalią bandelę. Dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti tarpus tarp bandelių, nes pakils ir dar padidės. Uždengti rankšluostėlių ir vėl kildinti apie 30 min.
5.
Išplakti kiaušinį ir aptepti bandelės. Apibarstyti kanapių sėklomis.
6.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min.
Patarimai:
Jeigu bersite daugiau cukraus, bus saldžios, desertinės bandelės. Galite dėti ir įvairių įdarų.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital