Purios cinamoninės bandelės iš vaikystės šalies

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
cinamoninės bandelė
cinamoninės bandelė
cinamoninės bandelė
cinamoninės bandelė
Autorius apie receptą: Šios bandelės labai lengvai pagaminamos, bet tešla yra pakankamai lipni, tad stenkitės nepadauginti miltų. Man gavosi 9 bandelės, bet tikrai galima išgauti dvigubą jų kiekį Šios bandelės labai lengvai pagaminamos, bet tešla yra pakankamai lipni, tad stenkitės nepadauginti miltų. Man gavosi 9 bandelės, bet tikrai galima išgauti dvigubą jų kiekį supjausčius ploniau. Aš kažkokios nepaaiškinamos jėgos pastūmėta, maniau, kad jos nesipūs tiek daug. Na, bet ir taip buvo labai skanios, tokios, kokių ieškojau ir norėjau. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Kažin, ar rastume jaukesnį ir mielesnį gardumyną rudeniškam ar žiemiškam vakarui nuspalvinti. Kepant šias bandeles, visi namai mums prisipildė vaikystės prisiminimų ir Kažin, ar rastume jaukesnį ir mielesnį gardumyną rudeniškam ar žiemiškam vakarui nuspalvinti. Kepant šias bandeles, visi namai mums prisipildė vaikystės prisiminimų ir sunkiai į žodžius telpančio jaukumo. Karštutė, ką tik iš orkaitės ištraukta ši cinamoninė bandutė, o šalia stiklinė pieno arba arbatos ir regis daugiau nieko netrūksta iki tobulumo. Klausydami Ingos patarimo, tešlą kočiojome ploniau (daugmaž pusės centimetro storumu) ir mums gavosi 16 visiškai puikių bandelių. Būtinai būtinai išbandykite ir jūs! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Tešlai:
300 gramų miltų
140 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
30 gramų sviesto
4 gramai sausų mielių (arba 9 gr šviežių)
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
30 gramų cukraus
30 gramų sviesto (ištirpinto)
2 šaukštai cinamono
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną šiek tiek pašildyti (daugiausia iki 40 C), įmaišyti mieles ir 1 šaukštą cukraus. Išmaišome ir paliekame šiek tiek, kad suveiktų mielės. Naudojant sausas, pakanka viską gerai išmaišyti ir naudoti.
2.
Dubenyje sumaišome miltus, druską, likusį cukrų, kubeliais pjaustytą sviestą, supilame pieną su mielėmis, įmušame kiaušinį ir minkome apie 10 minučių (turint kombainą), arba kol tešla taps elastinga, vientisa. Suformuojame kamuoliuką, dedame į aliejumi išteptą indą, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje padvigubėti, apie 1 - 2 valandas.
3.
Įdarui skirtą sviestą išlydome ir atvėsiname. Cukrų sumaišome su cinamonu ir muskatu.
4.
Pakilusį kamuoliuką išverčiame ant miltais pabarstyto stalviršio, galima kamuoliuką padalinti į dvi dalis, jei neturite daug laisvos vietos. Iškočiojame iki 1 cm storio ir aptepame lydytu sviestu, pabarstome cinamono mišiniu. Supjaustome tešlos lakštą į 10 ar 20 stačiakampių ir kiekvieną susukame į ritinėlį. Dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą siūle į apačią, kad neišsivyniotų. Šiltoje vietoje paliekame 30 minučių arba 1 valandą, kol pakils.
5.
Aptepame kiaušinio plakiniu arba tiesiog pienu, pabarstome smulkintais riešutais ar cinamonu, cukrumi, arba niekuo. Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos. Atvėsiname ir einame lepintis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ona
2021-11-13 07:58
Kelis kartus sitas kepiau. Iskart suryjamos ATSAKYTI
Lina
2020-05-19 17:33
Skanios! ATSAKYTI
Gitana
2017-02-01 15:01
Labai labai skanu, mano vaiku mylimiausios :) ATSAKYTI
Ula
2016-11-04 16:58
Dieviskos bandeles. Labai geras receptas. Man banduciu gavosi 13 :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital