Purios bandelės su obuoliais ir avietėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Bandelės su obuoliais ir avietėmis
Autorius apie receptą: Labai minkštos, purios ir kvapnios bandelės. Jas galima kepti ir vien su obuoliais Labai minkštos, purios ir kvapnios bandelės. Jas galima kepti ir vien su obuoliais Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
550 gramų miltų
300 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų sviesto
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
4 vienetai obuolių
0.5 stiklinės aviečių
2 šaukštai rudojo cukraus
30 gramų sviesto
Viršui:
80 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti su sviestu, cukrumi ir druska iki 40 C laipsnių. Suberti pusę miltų, mieles ir išmaišyti. Palikti 30 minučių pastovėti šiltai, tuomet įmušti kiaušinį ir suberti likusius miltus. Miltų berti tiek, kad tešla būtų elastinga ir minkšta. Palikti tešlą pridengus, kad pakiltų, kol padvigubės.
2.
Įdarui obuolius nulupti ir susmulkinti mažais gabalėliais, avietėms nuimti kotukus.
3.
Pakilusią tešlą iškočioti į didelį lakštą, apiberti avietėmis, cukrumi ir mažais sviesto ir obuolių gabalėliais.
4.
Susukti lakštą su įdaru į ritinėlį ir supjaustyti 5 centimetrų gabalėliais. Sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paliekant tarpus. Palikti, kad pakiltų 30 minučių. Aš naudojau dvi apvalias 20 cm skersmens formas.
5.
Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Trynį išmaišyti su pienu ir aptepti bandelių viršų. Galima apiberti cukraus pudra, kad gražiai apskrustų. Baltymą sumaišyti su cukraus pudra.
6.
Dėti bandeles į neįkaitintą orkaitę, nustatyti, kad įkaistų iki 185 C laipsnių ir kepti apie 40 minučių. Ištrauktas karštas bandeles aplieti glajumi ir leisti atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Loreta Laužikienė
2021-09-30 12:19
Obuolius praleidot, kur det ATSAKYTI
Indrė
2021-09-30 12:44
Antram punkte aiškiai parašyta - įdarui. Su avietėmis sudėti reikia :) ATSAKYTI
Zigmas
2020-05-02 15:44
Nežinau kodėl, bet tešla nepakyla ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital