Purios bandelės su obuoliais

AUTORIUS:
Virginija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bandelės su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purios, minkštos ir labai labai skanios mielinės bandelės su obuolių įdaru. Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Purios, minkštos ir labai labai skanios mielinės bandelės su obuolių įdaru. Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Virginija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų pieno (+trupučio bandelėms aptepti)
60 gramų sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
5 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelio)
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
4 vienetai obuolių (nelabai didelių)
3 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti (užlašinus ant delno turi jaustis šiluma, bet nedeginti).
2.
Į pieną berti mieles, cukrų, įmušti kiaušinį, pilti tirpintą sviestą, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą turi būti minkšta, bet nelipinti. Jei po 10 minučių minkymo tešla dar bus lipni, įberti dar truputėlį miltų.
3.
Suformuoti tešlos kamuolį, uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai pakilti 1 - 2 valandas.
4.
Iš obuolių išpjauti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti mažais kubeliais.
5.
Obuolius dėti į puodą, berti cukrų ir cinamoną. Ant nedidelės kaitros patroškinti apie 20 minučių. Palikti atvėsti.
6.
Pakilusią tešlą dalinti į maždaug 10 - 12 vienodo dydžio kamuoliukų.
7.
Kiekvieną kamuoliuką suploti tarp delnų, ištampyti į pailgą gabalėlį. Į vidurį dėti obuolių įdaro, nedėkite jo pernelyg daug, kad neišbėgtų kepant. Užspausti tešlos kraštus, formuojant cepelino formos bandelę. Kraštelius užspausti labai gerai!
8.
Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dėti galima siūle žemyn ar į apačią. Aptepti trupučiu pieno.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
AUTORIUS: Virginija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital