Purios amerikietiškos spurgos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
Amerikietiškos spurgos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
320 gramų miltų
150 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių
1 litras aliejaus (kepimui)
Glazūrai:
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 lašas vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles sutrupinti. Pieną supilti į puodą, suberti cukrų ir šiek tiek pakaitinti, ne daugiau nei iki 40 C laipsnių. Pusę pieno pilti ant mielių, į likusį sumesti sviestą ir pamaišyti, kol sviestas ištirps. Mieles palaikyti 10 minučių, tada supilti likusį pieną, ne šiltesnį nei 40 C laipsnių, ir kiaušinių trynius. Viską permaišyti.
2.
Po truputį įsijoti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešlą būtų įmanoma minkyti, ji būtų ne skysta, bet truputį lipni ir labai minkšta. Jei labai limpa, pamiltuoti stalą ir rankas. Suformuotą tešlos kamuoliuką dėti į indą ir uždengus plėvele palikti valandai šiltai.
3.
Tešlai pakilus ją dėti ant pamiltuoto stalo ir lengvai pakočioti iki 1,5 centimetro storio. Dubenėliu ar puodeliu išspausti apskritimus ir padaryti skylutes. Sudėti spurgas ant pamiltuoto padėklo ir palikti šiltai 30 minučių. Spurgos turėtų dvigubai pakilti.
4.
Į puodą supilti saulėgrąžų aliejų ir įkaitinti. Geriausia spurgas kepti ant mažos ugnies. Kad patikrinti, ar aliejus įkaito, įmeskite tešlos ar duonos gabaliuką, tešla iš karto turi pradėti kepti ir iš lėto įgauti auksto atspalvį. Jei ruduoja labai greitai, kaitrą sumažinti ir minutę palaukus pabandyti vėl. Jei aliejus net nečirška, jis įkaitęs nepakankamai. Kai nustatysite, kad temperatūra tinkama, mesti į puodą 3 - 4 spurgas.
5.
Virti 2 - 3 minutes iš kiekvienos pusės. Spurga iškepus, kai į ją lengvai padaužius šaukštu girdisi duslus stuksenimas. Vadinasi ji korėta ir sausa viduje. Išėmus spurgas iš aliejaus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejus.
6.
Atvėsusias spurgas glazuruoti. Glazūrai kiaušinio baltymą išsukti su cukraus pudra, įdėti šiek tiek vanilės. Spurgas įmerkti į glazūrą, lengvai pakratyti ir padėti išdžiūti. Jei norite, galite pabarstyti pabarstukais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Sofija
2024-02-04 17:57
Buvo skanu, bet labai saldu. Bet pabandyti verta! ATSAKYTI
Tajus
2023-08-03 19:29
Skonis nenustebino, bet aišku verta pabandyt.
ATSAKYTI
Lida
2023-04-06 14:57
Skonis įspūdžio nepaliko. Pabandyt kept galima, bet antra kart nevatgčiau. Jau geriau mūsų įprasti mieliniai blynai arba mūsiškos varškės spurgos ATSAKYTI
Laura
2022-07-10 11:00
Tiktu sausos mieles? ATSAKYTI
Auksė
2023-02-16 17:50
7g sausų mielių dėjau. Puikiai iškilo :) ATSAKYTI
as
2023-03-07 22:14
o pieną pylėt ant sausų mielių ar ne?, ATSAKYTI
kriste
2023-03-10 18:36
taip ATSAKYTI
Dominykaz
2020-03-26 12:16
Nesigauna tos spurgos neaiškus receptas ATSAKYTI
Aistė
2020-03-26 12:33
Tai kad kaip tik labai detalus receptas :) kas būtent nepavyksta? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital