Puri duonelė su smidrais (be minkymo)

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Puri duonelė su smidrais (be minkymo)
Puri duonelė su smidrais (be minkymo)
Puri duonelė su smidrais (be minkymo)
Puri duonelė su smidrais (be minkymo)
Autorius apie receptą: Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti! Gardi, kvapni, minkštutė ir nesudėtingai paruošiama duonelė sužavės kiekvieną. Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti! Gardi, kvapni, minkštutė ir nesudėtingai paruošiama duonelė sužavės kiekvieną. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų kietagrūdžių kviečių miltų (galima keisti paprastais)
350 gramų vandens (šilto, bet ne karšto)
100 gramų smidrų
100 gramų alyvuogių aliejaus
30 gramų šlapių mielių
30 gramų cukraus
1 sauja žalumynų (naudojau šalavijus ir rozmarinus)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenėlyje sumaišomos mielės su cukrumi ir dalimi šilto vandens. Paliekamos apie 15-20 minučių pastovėti, kad masė suputotų (vadinasi, aktyvavosi mielės).
2.
Į aktyvuotas mieles pilamas likęs vanduo ir sudedami miltai, viskas išmaišoma.
3.
Į kepimo indą (naudojau apvalų 24 cm skersmens) pilama du trečdaliai aliejaus, ant jo paskleidžiama tešla ir pirštų galais išminkoma per visą indą. Viršus pašlakstomas likusiu aliejumi, pabarstomas druska, žalumynais. Užberiami smulkinti smidrai.
4.
Indas su duonele pridengiamas rankšluostėliu ir paliekamas apie 50-60 minučių pastovėti šiltesnėje vietoje, kad pakiltų.
5.
Duonelę aš kepiau grilyje, kad įgautų dūmo skonio (10 minučių – 210-200 temperatūroje, po to 170-160 temperatūroje apie 15 minučių, ir tada 210-200 temperatūroje dar 10 minučių). Bet galima kepti ir orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Orkaitėje reikėtų kepti, kol duonelės viršus gražiai paruduos (užtruks apie 20-30 minučių).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
Jeigu norite pikantiškesnės duonelės, į jos tešlą tinka įmaišyti spaustų arba smulkiai kapotų česnakų.
Miltus galima keisti ir spelta miltais ar paprastais aukščiausios rūšies kvietiniais (tik ne ekstra!). Jų berkite palaipsniui minkydami tiek, kad tešla būtų minkšta, puri, gali vos vos lipti prie rankų. Neberkite pernelyg daug miltų, kitaip duonelė iškeps kieta!
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital