Puri bulvinė duonelė - labai skani!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvinė duonelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
250 gramų miltų
100 gramų bulvių (virtų)
1 vienetas kiaušinių
60 mililitrų vandens (šilto)
30 gramų cukraus
20 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštas pieno miltelių
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų ir mieles suberti į vandenį, kai suputos, sudėti miltus, kiaušinį, pieno miltelius, druską ir sviestą.
2.
Sudėti sutrintas arba smulkia tarka sutarkuotas bulves ir užminkyti tešlą. Uždengti ir padėti šiltai, kol pakils 2 - 3 kartus.
3.
Padalinti tešlą per pusę, iš vienos pusės padaryti 8 rutuliukus ir sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Iš likusios tešlos padaryti mažesnius rutuliukus ir dėti ant viršaus. Uždengti ir palikti pakilti dar valandai.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 - 40 minučių, prieš baigiant kepti aptepti kiaušinio plakiniu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Giedre
2020-08-13 08:53
O ka deti vietoje pieno milteliu? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital