Puikusis voveraičių ir grietinėlės padažas

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Voveraičių ir grietinėlės padažas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, kremiškas padažas tiesiai iš vaikysės. Puikiai tinka patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis, su kepta vištiena, su makaronais, ryžiais ar net grikiais! Labai skanus, kremiškas padažas tiesiai iš vaikysės. Puikiai tinka patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis, su kepta vištiena, su makaronais, ryžiais ar net grikiais! Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
300 gramų voveraičių
2 galvos svogūnų
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų šaltai rūkytos šoninės (tinka ir karštai rūkyta, nebūtina)
1 saujelė petražolių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Voveraites nuvalyti ir apvirti apie 15 - 20 minučių, nukošti.
2.
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, šoninę supjaustyti plonomis riekelėmis ir juostelėmis.
3.
Svogūnus ir šoninę dėti į keptuvę ir kepinti, kol šoninė šiek tiek apksrus, o svogūnai suminkštės.
4.
Sudėti voveraites, išmaišyti ir uždengti dangčiu, patroškinti ant nedielės kaitros apie 10 - 15 minučių. Nuimti dangtį, pagardinti druska, iš virtų voveraičių išskirs skysčio, palaukti, kol jis nugaruos.
5.
Supilti grietinėle ir patroškinti dar porą minučių, pagardinti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Kartais vietoje grietinėlės dedu porą šaukštų grietinės - padažas įgauna malonios rūgštelės.
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Marius
2022-09-11 19:06
Laaaabai skaniai gavosi. Ačiū Jums ATSAKYTI
Audrius Bagdonas
2022-07-21 21:22
Voveraičių virti nereikia. Sudėjus į keptuvę, nuo karščio atsiranda skystis, kuris turi visas išgaruoti, toliau darome pagal šį receptą, ir jokio skysčio nupilti nereikia. Aš dar dedu tarkuotų morkų ir daug krapų. ATSAKYTI
Egle
2020-07-26 23:44
o kam voveraites virti?? praranda skoni!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital