Puikusis naminis šimtalapis

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Puikusis naminis šimtalapis
Puikusis naminis šimtalapis
Puikusis naminis šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų miltų
250 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių
11 gramų sausų mielių
2 šaukštai sviesto
šiek tiek druskos
Įdarui:
200 gramų maltų aguonų
3 šaukštai cukraus
1 saujelė džiovintų spanguolių
1 saujelė razinų
Aptepimui:
350 gramų sviesto
Pabarstymui:
100 gramų rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos, supilame pašildytą pieną, išlydytą sviestą, mieles ir po truputį pilame miltus. Tik ne visus iš karto, tešla neturi būti kieta. Įdarui aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir įdedame šiek tiek cukraus. Razinas ir spanguoles taip pat užpilame karštu vandeniu, išmirkome.
2.
Minkome tešlą apie pusę valandos, kuo ilgiau - tuo geriau. Tešloje turi girdėtis šioks toks pokšėjimas. Išminkytą tešlą palikti pusvalandžiui, kol iškils. Pakilus tešlai padaliname ją į keturias dalis. Kol vieną minkome, kitas laikome šiltai. Tešlą minkome apie pusvalandį, stengiamės iškočioti kuo ploniau, iki popieriaus plonumo.
3.
Iškočiotą lakštą aptepame sviestu ir užbarstome cukrumi. Tada minkome kitą lakštą, jį dedame ant viršaus, vėlgi aptempame sviestu ir užbarstome cukraus. Paskutinį lakštą aptepame sviestu, užbarstome cukraus, sudedam aguonas, razinas ir spanguoles. Susukame šimtalapį.
4.
Pasidedame puslitrinį stiklainį ant stalo, aplink jį apsukam šimtalapį ir sujungiam, t.y. vieną tešlos galą sukišam į kitą. Kepame 180 C laipsnių temperatūroje apie valandą.
AUTORIUS: Indrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Birutė
2017-03-28 19:41
Turiu galvoje šimtalapio.

ATSAKYTI
Birute
2017-03-28 19:37
O tai kildinti nereikia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital