Puikioji orkaitėje kepta šoninė pagal Kūmutės receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Kepta šoninė orkaitėje
Autorius apie receptą: Pagaliau… Pagaliau pavyko nufotografuoti tą mano garsiąją keptą šoninę. Jokie maldavimai palaukti kelias minutes, kol paruošiu aplinką fotosesijai, nepadėdavo. Kepsnys Pagaliau… Pagaliau pavyko nufotografuoti tą mano garsiąją keptą šoninę. Jokie maldavimai palaukti kelias minutes, kol paruošiu aplinką fotosesijai, nepadėdavo. Kepsnys tokio grožio ir tokio gardumo, kad pjaustančiojo peilį galima vadinti žongliravimu, o absoliučią tylą valgant (išskyrus šakučių ir peilių džyrius) visada įvertinu 10 balų. Tai yra aukščiausio skonių pilotažo kepsnys. Ir tik dėl labai elementarių dalykų, kuriuos kai kurie žmonės vadina paslaptimis. Kartą viena moteris paklausė manęs: “… nejaugi jums negaila dalintis tokiomis paslaptimis?…“. Negaila. Dalintis yra gėris. O jei dar nusišypsosite, prisiminę mane, kai gaminsite ką nors mano receptu – nusišypsosiu jums atgal. Šio kepsnio paslaptys yra net trys. Viena tai paruošimo būdas, antra – lėtas kepimo būdas, ir, kaip jau ne kartą minėjau, mėsos kokybė. Kuo aukštesnės kokybės mėsa, tuo didesnį kepsnį turėsite. Nejuokauju, nuotraukose, kad ir ne itin kokybiškose, galite matyti, kad skardoje, kurioje kepė mėsa, visiškai nėra skysčio. Tai, kas matosi, yra tik aliejus. Elementarioje parduotuvėje pirkta mėsa, ruošta tokiu būdu, sumažėja dvigubai ir permirksta neaiškiuose skysčiuose. Todėl renkuosi keliais eurais brangesnę ūkininko kiaulaitę. Verta. Dažniausiai perku 2-2,5 kilogramų gabalą, būtinai su oda ir bent trečdaliu raumens. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai kiaulienos šoninės
8 skiltelės česnako (vidutinio dydžio)
4 šaukštai aliejaus (tinkamo kepimui)
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
2 šaukšteliai čiobrelių
2 šaukšteliai malto imbiero
2 šaukšteliai penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę nuplaunu ir nusausinu, tuomet aštriu peiliu daugmaž 5x5cm tinkleliu supjaustau odą, įpjovos turi siekti mėsą. Suberiu visus prieskonius ir smulkiai kapotą česnaką ir sustumdau pirštais į tarpus. Šoninę dedu į kepimo indą ir kiekvieną įpjovą aplieju aliejumi. Taip ir kepu, oda į viršų ir tai yra ta maža paslaptis, riebalai, esantys po oda, kepant varva žemyn, per visus raumenų sluoksnius, todėl mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. O apie iškepusios odos skonį galima parašyti odę.
2.
2 valandas kepu mėsą 130 C, režimu kepimas iš abiejų pusių. Po 2 valandų, didinu kepimo temperatūrą iki 200 C, kepimo režimu iš viršaus ir kepu apie 20-30 minučių. Vis žvilgteliu per orkaitės stiklą, jei oda smarkiai paruduoja – vadinasi užteks. Išjungiu kaitinimą, bet kepsnį palieku dar 15-20 minučių pailsėti.
3.
Tiekiu karštą su karštais garnyrais ar marinuotomis daržovėmis. Šaltą pjaustau labai plonomis riekelėmis ir tiekiu su rugine duona, šviežiomis daržovėmis, krienais ar šermukšnių pagardu (dar nebandžiau, bet vienas bičiulis pasakojo maišantis abu į vieną indą ir gaunantis labai įdomų skonį).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Zosė
2021-01-22 16:12
Ar nereikia kažkiek laiko duoti pasimarinuoti? Ar kepant nereikia pridengti? Neapdžiūns viršus? ATSAKYTI
Lina
2020-11-14 15:04
Labai skanu, traški odelė gavosi iš pirmo karto:) ATSAKYTI
Aciu
2018-03-30 22:38
Labai patiko, aciu nuostabus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital