Puikieji baltarusiški varkėčiai orkaitėje su grietinės įdaru

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Baltarusiški varkėčiai orkaitėje su grietine
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanūs varškėtukai! Grietinis jų įdaras tiesiog tobulas. O kadangi kepama orkaitėje,pagaminsite tikrai greitai. Skanu juos valgyti ir karštus su trupučiu jogurto ar Be galo skanūs varškėtukai! Grietinis jų įdaras tiesiog tobulas. O kadangi kepama orkaitėje,pagaminsite tikrai greitai. Skanu juos valgyti ir karštus su trupučiu jogurto ar trintų uogų, tiek atvėsusius, tad galite išsikepti ir kitai dienai. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų varškės (geriau sausesnės)
100 gramų miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmukite kiaušinį, dėkite baltymą ir išmaišykite, kad viskas gerai pasiskirstytų. Sudėkite miltus ir dar kartą išmaišykite Tešla turi būti ne kieta, bet formuojama, nelipni. Jeigu varškė drėgnesnė ir įdėjus tiek miltų tešla nelaiko formos, įdėkite miltų dar šiek tiek.
2.
Įdarui sumaišykite varškę, trynį ir cukrų.
3.
Tada imkite po gabalėlį tešlos ir keksiukų formelėse (patogiausia naudoti silikonines) suformuokite iš jos tarsi dubenėlius, palikdami viduriuke vietos įdarui. Į dubenėlius išdalinkite grietinės įdarą.
4.
Šaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol jie bus gražiai auksinės spalvos.
5.
Iškepusiems leiskite keletą minučių vos vos pravėsti ir sutvirtėti formelėse, o tada galite skanauti! Šie keksiukai labai gardūs tiek karšti, tiek atvėsę. Grietininis įdaras tiesiog pasakiškas!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
Valentina
2019-01-18 22:53
Ne klaidinkite zmoniu, bukite atydesni, rasydami receptus. ATSAKYTI
Renata
2019-01-19 13:12
O kas jums nepavyko? :) ATSAKYTI
Rita
2018-02-23 12:23
Kepiau, bet mano skanesnės: 250g varškės, 2 kiaušiniai, 2š. grietines, 3š. miltų, 2š. cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių. Kepti silikoninėse formelėse. ATSAKYTI
Sigita
2018-02-02 10:12
Varškėtukai iš ties skanūs, tik viena problema. Aš kepiau popierinėse keksiukų formose, tai tešla prilipo nenugramdomai ir pusė produkto liko ant popierinės formos. Kadangi į juos visai nesideda riebalų, tai, iš tiesų, geriausiai juos kepti silikoninej formoj. ATSAKYTI
Laura
2018-02-02 17:29
Tikrai taip, šiuos arba kitokius orkaitinius varškėtukus patogiausia kepti silikoninėse formelėse. O jeigu keptumėte paprastose, tada nedėkite popierinių krepšelių, o patepkite jas sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, taip jie išsiims. Visgi silikoninės - pats paprasčiausias reikalas :) ATSAKYTI
Asta
2018-01-27 13:29
Kepiau šiandien pusryčiams, nuostabūs!! Cukraus į tešlą dėjau truputį mažiau, nes valgėme su uogiene, tai visiškai pakako :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital