Prosenelės pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Prosenelės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 g miltų
250 g sviesto arba margarino
160 g cukraus
6 tryniai
4 baltymai
0,5 šaukštelio druskos
50 g mielių
1 stiklinė pieno
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis smulkiai sukapotų džiovintų abrikosų
2 šaukštai romo
0,5 citrinos sulčių
250 g cukraus pudros
1 šaukštas kakavos
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešla: 600 g miltų, 150 g sviesto arba margarino, 100 g cukraus, 6 tryniai, 4 baltymai, 0,5 šaukštelio druskos, 50 g mielių, stiklinė pieno, šaukštas vanilinio cukraus, šaukštelis pakepintos apelsino žievelės arba smulkiai sukapotų džiovintų abrikosų. Punšas: 60 g cukraus, 2 šaukštai romo, 0,5 citrinos sulčių. Glajus: 100 g sviesto, 3 šaukštai cukraus pudros, šaukštas kakavos, kiaušinis. Cukraus glajus: šaukštas sviesto, 2 šaukštai vandens, 150 g cukraus pudros, 2 šaukštai spirito Užvirinti 1/2 stiklinės vandens punšui, Suberti cukrų. Į apyšiltį sirupą įpilti romo ir išspausti citrinos sultis, ataušinti. Iš mielių, cukraus ir 1/4 stiklinės pieno paruošti raugą. Kai padvigubės, supilti į jį sviestą su tryniais, suberti miltus, druską, supilti likusį pieną, įdėti džiovintus vaisius ir minkyti tol, kol nelips prie medinio šaukšto (tešla turi būti gana skysta). Po to išmaišyti su išplaktais baltymais ir supilti į išteptą formą. Kepti 1 val. Pyragą palikti formoje, o kai pravės - apipilti punšu. Sviestą, cukrų ir kavą užvirinti, o kai masė atauš, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Šaltą pyragą galima apipilti kakavos arba cukraus glajumi. Jis ruošiamas taip: į kaistuvėlį su verdančiu vandeniu įmesti sviestą, nuimti nuo ugnies, suberti cukrų ir maišyti, kol bus vientisa masė, o baigiant supilti spiritą.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital