Prašmatnus obuolių pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Prašmatnus obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,5 kg obuolių (antaninių ar kitų rūgštesnių)
500 g miltų
200 g margarino
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2-3 šaukštai tirštos grietinės
50 g razinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šaukštai cukraus pudros arba plaktos grietinės
cinamono
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną ištrinti su 3/4 stiklinės cukraus, palaipsniui įmetant trynius. Iš miltų, išmaišytų su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, margarino su tryniais bei grietine užminkyti tešlą. Po to įdėti ją į šaldytuvą arba šaldiklį. Nuplautus, nuluptus ir be sėklalizdžių obuolius stambiai sutarkuoti sumaišyti su cukrumi, razinomis ir cinamonu. 2/3 tešlos iškočioti, sudėti ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais apibarstytos kepimo skardos. Ant tešlos sudėlioti obuolius ir įkišti skardą į įkaitintą iki 200°C orkaitę. Baltymus išplakti (baigiant įberti šaukštą cukraus pudros). Po 30 min. pyragą išimti, ištepti išplaktais baltymais ir apiberti sutarkuota tešla. Kepti dar 15-20 min. Ataušusį pyragą papuoškite plakta grietine arba apibarstykite cukraus pudra ar šokolado drožlėmis.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aldona
2015-02-16 15:55
Labai skanus pyragas. Vietoj razinų galima bananą įpjaustyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital