Prancūziškos orkaitėje keptos bulvės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Prancūziškos orkaitėje keptos bulvės
Autorius apie receptą: Labai skanios ir gal net kiek ypatingos. Bulvės keptos orkaitėje su mėlynojo pelėsio sūriu, grietinėle, raudonėliu ir šoninės užuominomis. Pastarąjį žodį naudoju dėl Labai skanios ir gal net kiek ypatingos. Bulvės keptos orkaitėje su mėlynojo pelėsio sūriu, grietinėle, raudonėliu ir šoninės užuominomis. Pastarąjį žodį naudoju dėl to, kad jos labai nedaug, tik dėl aromato ir skonio sustiprinimo. Receptas ne kasdienai, nes sakyčiau, gana nuodėmingas. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas bulvių (didelės)
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 skiltelė česnako
šiek tiek sūrio su melsvuoju pelėsiu
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek kiaulienos šoninės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves šiek tiek apviriau (kad sutrumpėtų kepimo laikas orkaitėje). Bet nepervirkite, bulvės neturi būti birios. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2.
Įkaitiname keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių šoninę, kol apskrus. Išimame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir atidedame į šalį. Vėliau šiek tiek susmulkiname.
3.
Česnaką nulupame, peilio plačiąją dalimi sutraiškome jį ir ištriname indą, kuriame kepsime bulves. Bulves supjaustome plonais griežinėliais. Taip pat supjaustome ir cukiniją. Į indą dėliojame pakaitomis bulvių ir cukinijų griežinėlius, išklodami visą indo pagrindą vienu sluoksniu. Tuomet pabarstome druska, pipirais, raudonėliu. Išdėliojame šoninės juosteles. Sutrupiname sūrį. Sudedame likusius bulvių ir cukinijų griežinėlius ir užpilame grietinėle tiek, kad apsemptų dalinai pirmą sluoksnį.
4.
Kepame orkaitėje apie 30 minučių. Vis patrikriname ir, jei reikia, nubraukiame susidariusią plutą, kol bulvės įgaus auksinę spalvą ir patikrinus jos bus minkštos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital