Prancūziški sviestiniai rageliai (Kruasanai)

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Prancūziški sviestiniai rageliai (Kruasanai)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Reikės:
15 g mielių
500 g miltų
250 g sviesto
1 v.š. cukraus
Žiupsnelio druskos
200 ml. šilto pieno
1 kiaušinio (lengvai suplakto )
 1 kiaušinio trynio, 1 v.š pieno (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Mieles įdėkite į dubenį, suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską išmaišykite, kol mielės ištirps.
2. Miltus sumaišyti su druska, suberti į pieno ir mielių masę, supilti paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkyti. Suformuoti tešlos kamuoliuką, kurį įdeti į dubenį ir apdengti su rankšluostuku ir padėti kur nors šiltai, kol tešla padvigubės.
3. Pasiruoškite sviestą. Ant stalo patiesti maistinės plėvelės ant jos uždėti sviestą, o ant sviesto vėl užtiesti maistinės plėvelės. Tuomet sviestą iškočioti, kad jis būtu maždaug 0.5-1cm storio. Iškočiojus sviestą, jį įdėti į šaldytuvą.
4. Kai tešla padvigubės, ją dar kartą išminkyti, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
5.Ištraukus tešlą iš šaldytuvo ją iškočioti , pabarščius stalo paviršių miltais, kad tešla neliptų prie stalo. Tešlą iškočioti trigubai didesnę nei iškočiotas sviestas. Tešlą padalinti mintimis į tris dalis, tuomet į vidurinį tečdalį įdėti sviestą, jį apdengti tešla.
6. Tešlą pasisukite taip, kad būtų lyg “knyga, kurios galima atversti lapą”.(pažiūrėję video bus aišku, kaip tai turi atrodyti). Tešlą iškočiokite maždaug 1cm storio. Ir vėl sulankstykite tokiu pat principu, kaip kad dėjote sviestą. Gautą masę suvynioti į maistinę plėvelė ir įdėti į šaldytuvą bent valandai.
7. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo pasidėkite taip kaip knygą, iškočiokite ir vėl sulankstykite kaip darėte prieš tai. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite vėl pusvalandžiui į šaldytuvą. Šį etapą pakartokite dar kartą.
8. Iškočiokite tešlą maždaug 3-4 mm. storio. Supjaustykite norimo dyžio trikampiais ir suvyniokite nuo plačiosios dalies link trikampio viršūnės. Aš dariau pusę ragelių, o kitą pusę – pagalvėlių su šokolado įdaru. Kaip čia: http://www.butterbaking.com/2011/08/19/chocolatecroissants/.
9. Kruasanus palikite pakilti bent valandai. Aš palikau šaldytuve pernakt, galima laikyti iki 12 valandų.
10. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol gažiai pagels.

 

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital