Prancūziški pusryčių skrebučiai iš kruasanų

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Prancūziški pusryčių skrebučiai iš kruasanų
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Prancūziški pusryčių skrebučiai iš kruasanų
Prancūziški pusryčių skrebučiai iš kruasanų
Autorius apie receptą: Jei liko nesuvalgytų kruasanų, šie krusanų skrebučiai yra tobulas būdas juos panaudoti. Įkvėpti klasikinių prancūziškų skrebučių, tik dar skanesni! Skrebučiams Jei liko nesuvalgytų kruasanų, šie krusanų skrebučiai yra tobulas būdas juos panaudoti. Įkvėpti klasikinių prancūziškų skrebučių, tik dar skanesni! Skrebučiams gaminti rinkitės bent dienos senumo kruasanus, nes švieži gali sugerti per daug plakinio (jei visgi naudotumėte šviežius, juos mirkykite labai trumpai). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai prancūziškų ragelių (bent 1-2 dienų senumo)
2 vienetai kiaušinių (S arba M dydžio)
1 šaukštas cukraus (arba klevų sirupo, galima nedėti)
120 mililitrų pieno (tinka tiek paprastas, tiek augalinis)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Kepimui:
40 gramų sviesto (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kruasanus perpjaukite išilgai pusiau.
2.
Į platesnį dubenį muškite kiaušinius, pilkite pieną, vanilės ekstraktą ir berkite cinamoną. Viską lengvai išplakite, kad ingredientai susijungtų.
3.
Krusanu puseles po vieną pamirkykite plakinyje iš abiejų pusių (jei dubuo per mažas ir visas kruasanas netelpa, užpilkite plakinio šaukštu). Nukratykite plakinio perteklių. Pamirkytas puseles pasidėkite ant lėkštės.
4.
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto.
5.
Dėkite kruasano puseles į keptuvę pjūviu žemyn ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 3-4 minutes arba iki pjūvis bus gražiai auksinės spalvos. Apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes.
6.
Patiekite iškart. Patiekdami galite pagardinti graikišku jogurtu, uogomis ir/ar karamelizuotais obuoliais (žr. patarimą žemiau).
Patarimai:
Kruasano skrebučius man skanu patiekti su karamelizuotais obuoliais. Juos ruošiu taip: 1 didesnį (arba 2 mažus) obuolius supjaustau plonomis riekelėmis. Didesnėje keptuvėje ištirpinu gabalėlį sviesto (apie 20-30 g), tada beriu šaukštą cukraus ir pakaitinu iki cukrus ištirps. Vienu sluoksniu dedu obuolių riekeles, pabarstau cinamonu ir kepu ant vidutinės kaitros 1-2 minutes, tada apverčiu ir kepu dar apie minutę.
Šiems skrebučiams gaminti rinkitės bent dienos senumo kruasanus, nes švieži gali sugerti per daug plakinio (jei visgi naudotumėte šviežius, juos mirkykite labai trumpai).
Jei norite kruasanų skrebučiams suteikti dar daugiau skonio spalvų, vietoje paprasto pieno galite naudoti pvz. migdolų pieną ar net kokosų pieną (šį perpus skieskite vandeniu).
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital