Prancūziškas vištienos troškinys „Fricassee“

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Prancūziškas vištienos troškinys „Fricassee“
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Troškinio pavadinimas kilęs fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Tokiu būdu Troškinio pavadinimas kilęs fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Tokiu būdu pavyksta troškinį primenantis patiekalas. Taip pat, šis žodis yra siejamas su prancūzišku troškiniu, kuriam naudojami vištienos su oda gabaliukai, morkos, grybai, gali būti naudojamos ir kitos daržovės. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 gramų vištienos blauzdelių mėsa (tinka ir sparnelių, ir ketvirčių)
350 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų
250 gramų pievagrybių
1 vienetas poro
20 gramų miltų (apie 2 šaukštų)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
500 mililitrų pieno
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį malto muskato
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia paruošti bešamelio padažą. Puode su nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišant šluotele pakepkite 1-2 min. iki kol susidarys graži, auksinės spalvos vienalytė masė.
2.
Supilkite šaltą pieną į susidariusią masę, intensyviai plakite šluotele. Vis maišant šluotele virkite padažą ant nedidelės ugnies iki kol jis taps tirštesnis. Virti reikėtų apie 10-15 min.
3.
Tuomet apkepkite vištieną. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Šiame paruoštame mišinyje apvoliokite vištieną. Vištieną dalimis, kad apskrustų, bet nepradėtų troškintis iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje ir sudėkite į lėkštę.
4.
Gilesnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite pusžiedžiais ar nedideliais kubeliais pjaustytą porą, kubeliais pjaustytas morkas, nuvalytus ir stambiai pjaustytus pievagrybius. Kepkite 4-5 min.
5.
Į gilesnę keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus ir supilkite sultinį. Užvirkite, ant nedidelės ugnies troškinkite 5 min.
6.
Supilkite bešamelio padažą, išmaišykite, užvirkite ir ant nedidelės ugnies viską troškinkite iki kol sutirštės, pagardinkite citrinos žievele. Vištiena turėtų būti išsitroškinusi ir minkšta. Troškinti rekėtų 15-20 min.
7.
Tradiciškai, šis troškinys patiekiamas su šviesia duona, tačiau tinka patiekti ir su virtais ryžiais.
Patarimai:
Į padažą gaminimo pabaigoje galima įmaišyti šiek tiek kietojo sutarkuoto sūrio.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Erika
2019-12-08 22:39
O kur citrinos žievelę det ATSAKYTI
Jolanta
2019-11-28 21:32
O kada sudeti darzoves? ATSAKYTI
Greta
2019-11-29 10:35
Vištiena dedama į daržoves :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital