Prancūziškas obuolių pyragas

AUTORIUS:
Livija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Prancūziškas obuolių pyragas
Ruduo gausus obuolių derliumi, tad siūlau išbandyti šį obuolių pyrago receptą, kuris labai skanus prie puodelio arbatos.
Autorius apie receptą: Trapi, tirpstanti burnoje tešla, obuolių įdaras su maloniu cinamono dvelksmu ir citrinos rūgštele. Trapi, tirpstanti burnoje tešla, obuolių įdaras su maloniu cinamono dvelksmu ir citrinos rūgštele. Livija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
280 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
115 gramų sviesto (šaltas)
65 gramai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 ir 1/5 kilogramo obuolių
2 šaukštai sviesto
140 gramų razinų
100 gramų cukraus
1 šaukštas brendžio
1 šaukštelis cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui ištirpinti keptuvėje sviestą, sudėti nuluptus ir supjaustytus obuolius su išimtais sėklalizdžiais, cukrų, cinamoną ir razinas. Kepti,kol iš obuolių išgaruos vanduo ir jie suminkštės.
2.
Nuimti nuo ugnies, įpilti brendžio, išmaišyti ir atvėsinti obuolių įdarą.
3.
Tešlai sumaišyti miltus su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Sudėti šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Sudėti kiaušinius ir išminkyti vientisą tešlą.
4.
Uždengti tešlą maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 20 minučių.
5.
21 cm skersmens kepimo formą aptepti sviestu, išimti tešlą iš šaldytuvo ir padalinti ją į dvi dalis.
6.
Patarčiau imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir iš vienos tešlos dalies suformuoti pagrindą paspaudžiant pirštais, kad neliktų tuščios vietos, o antrą tešlos dalį iškočioti, uždėti ant viršaus ir užspausti kraštus.
7.
Šakute padaryti kelias skylutes ant tešlos viršaus ir aptepti kiaušinio plakiniu.
8.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Priklauso nuo orkaitės ir jos galingumo,tad patikrinkite įbedę dantų krapštuką į pyrago vidurį. Šis turi būti sausas.
AUTORIUS: Livija
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital