Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija

AUTORIUS:
Aliona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija
Autorius apie receptą: Ne be reikalo Prancūzijoje kišai pelnė tokį populiarumą. Tai pyragas, kuris gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas, jo gamybos neriboja jokios griežtos receptūros. Ne be reikalo Prancūzijoje kišai pelnė tokį populiarumą. Tai pyragas, kuris gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas, jo gamybos neriboja jokios griežtos receptūros. Svarbu pasigaminti gerą tešlą, o visa kita – kas šauna į galvą. Šis patiekalas gali būti patiekiamas skirtingu dienos metu: vieni gali būti pusryčių, kiti pietų, treti net sočiai vakarienei tinkantys kišai. (...daugiau) Aliona
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas receptas. Neveltui jam įteikėme pirmos vietos medalį mūsų redeniškų receptų konkurse. Tik neišsigąskite gurmaniško šio recepto pavadinimo. Taip, skonis Fantastiškas receptas. Neveltui jam įteikėme pirmos vietos medalį mūsų redeniškų receptų konkurse. Tik neišsigąskite gurmaniško šio recepto pavadinimo. Taip, skonis bus tikrai gurmaniškas, bet pagaminsite labai paprastai. Ir kas puikiausia, receptas yra labai atviras improvizacijoms - cukinijas galima keisti moliūgais ar paprikomis, kiaulienos šoninę - mėgiamu kumpeliu arba kaip tik fantazija padiktuos. Jeigu norite dar skalsesnio, kremiškesnio kišo, galite pieną pakeisti grietinėle. O jeigu norisi stipresnio skonio, dalį arba net visą fermentinį sūrį pakeiskite Džiugu arba kitu mėgiamu kietu sūriu. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų miltų
125 gramai sviesto (supjaustytas gabaliukais)
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai pieno
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų cukinijų
100 gramų špinatų
100 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
20 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Užpilui:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų fermentinio sūrio
100 mililitrų pieno
50 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišyti sviestą su miltais ir druska, kol gausis trupiniai. Įdėti kiaušinio trynį, įpilti pieno ir trinti iki vientisos masės. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti, kol bus gaminamas įdaras su užpilu.
2.
Įdarui nedidelėje keptuvėje įkaitinti sviestą ir sudėti šoninę, svogūną, morką, špinatus, cukiniją ir kepti kol jie suminkštėja - apie 10 minučių, bet neparuduoja. Palikti atvėsti.
3.
Sviestu lengvai ištepti kišo kepimo formą. Pabarstyti truputį miltų. Tešlą iškočioti ir ja tolygiai iškloti formos dugną bei kraštus. Subadyti šakute ir padėti į šaldytuvą 30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.
4.
Užpilui: suplakti kiaušinius su grietinėle, pienu, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu, padėti į šalį.
5.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kišo pagrindą kepti 10 minučių. Išimti iš orkaitės, ant apkepto pagrindo paskirstyti įdarą. Užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu ir kepti 35 - 40 minučių. Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas (patikrinti įbesdami peilį - jis turi būti sausas). Jei dar neiškepęs - pakepti dar 5 minutes. Skanaus :)
AUTORIUS: Aliona
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
Sigita
2019-04-28 12:22
Laaabai skanu.... ATSAKYTI
Asta
2018-12-16 11:11
Atleiskite mažai gaminu. Kokia sonine? Rūkyta? Žalia? Kokio rūkymo? ATSAKYTI
Gabrielė
2018-12-16 11:58
Tinka ir šviežia, ir šaltai, ir karštai rūkyta :) Man asmeniškai skaniausia su šaltai rūkyta. ATSAKYTI
Toma
2016-10-27 12:52
Isbandziau vakar, jetus kaip skanu!!! ATSAKYTI
Renata
2016-10-24 21:21
Super! ATSAKYTI
Gintvilė
2016-10-24 20:43
Teko ragauti toki kisa, nuostabus skonis!!!
Labai skanus, visiems rekomenduoju issikepti! :)
Nespejo atsalti ir jau neliko :))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital