Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu
Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu
Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu
Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu
Autorius apie receptą: Jei mėgstate prancūziškus Croque Madame sumuštinius, šie taip pat labai patiks. Tai greitesnė garsiojo sumuštinio versija, bet ne mažiau skani. Jei mėgstate prancūziškus Croque Madame sumuštinius, šie taip pat labai patiks. Tai greitesnė garsiojo sumuštinio versija, bet ne mažiau skani. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 riekės šviesios forminės duonos
100 gramų mėsos (naudojau troškintą jautieną, bet tinka ir kumpis ar kita mėsa)
100 gramų sūrio (gerai besilydančio)
1 vienetas kiaušinių
100 mililitrų pieno (arba grietinėlės)
2 šaukšteliai krienų (arba garstyčių)
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinį išplakame su pienu (jeigu norite dar skaniau, vietoje pieno naudokite grietinėlę). Plakinyje pamirkome duonos riekeles.
2.
Imame vieną duonos riekę, aptepame šaukšteliu krienų (arba garstyčių), dosniai dedame pasmulkintos mėsos. Uždengiame kita duonos rieke. Taip paruošiame du sumuštinius.
3.
Keptuvėje įkaitiname sviestą. Dedame sumuštinius kepti.
4.
Kai apačia apkepa, apverčiame ir ant viršaus dedame sūrio. Kepame, kol sūris išsilydo (kad geriau lydytųsi, galite keptuvę pridengti dangčiu arba keptuvę trumpam pašauti po orkaitės griliu).
5.
Sumuštinius perpjauname pusiau į du trikampius ir iškart skanaujame!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Sumuštiniams tinka bet kokia mėgiama troškinta, kepta ar rūkyta mėsa. Aš naudojau troškintą jautieną, kurią ruošiau taip - jautienos sprandinę užpyliau alumi kad apsemtų, dėjau pasmulkintą svogūną, keletą česnako skiltelių, pagardinau druska, pipirais ir troškinau uždengtame puode ant nedidelės ugnies apie 2-3 valandas (arba greitpuodyje 40-50 minučių), kol mėsa tapo minkštutė. Tada ją atvėsinau ir supjausčiau gabalėliais.
Šiuos sumuštinius galima kepti ir orkaitėje, bet kepti keptuvėje man jie patinka labiau, būna traškesni.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital