Prancūziška obuolių tarta (Tarte normande)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Prancūziška obuolių tarta (Tarte normande)
Autorius apie receptą: Drėgnas, sviestinis, kreminis...Puikus pyragas pasilepinimui prie puodelio kavos ar arbatos. Drėgnas, sviestinis, kreminis...Puikus pyragas pasilepinimui prie puodelio kavos ar arbatos. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
90 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
pagal poreikį druskos
140 gramų kvietinių miltų
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
200 mililitrų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
2 šaukštai brendžio
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi maišytuvu lengvai išplakti. Plakti tik tiek, kad cukrus įsimaišytų į sviestą. Dėti kiaušinio trynį ir keletą sekundžių paplakti. Suberti miltus, žiupsnelį druskos. Svarbu neperminkyti tešlos, maišyti ir minkyti tik tiek, kad susiformuotų vientisos konsistencijos sviestinė tešla. Jeigu, maišant, atrodo, kad tešla per sausa, galima įpilti šlakelį šalto vandens.
2.
Tešlą iškočioti. Patogiausia tai daryti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Dėti į tartos kepimo formą. Rankomis paformuoti, tolygiai paskirstyti tešlą. Dėti į šaldytuvą bent valandai.
3.
Įdarui obuolius supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Sudėlioti ant tešlos.
4.
Kiaušinius, grietinėlę, cukrų (išskyrus rudąjį), vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir brendį sumaišyti. Supilti ant obuolių. Nepilti iki pat tešlos viršaus, palikti keletą milimetrų.
5.
Pyragą pabarstyti ruduoju cukrumi.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Patarimai:
Naudoju tartos formą išimamu dugnu. Kitaip pyragą būtų itin sunku išimti. Jeigu neturite tartos formos, manau tiktų torto kepimo forma atsegamais kraštais, tik reiktų pasistengti suformuoti kuo vienodesnį, maždaug 1,5 cm aukščio kraštą.
Grietinėlės ir kiaušinių masės, priklausomai nuo formos aukščio, obuolių sudėjimo tankio, gali šiek tiek atlikti. Jeigu taip atsitinka, kitą kartą kepant, galima rinktis arba mažesnius kiaušinius, arba pilti šiek tiek mažiau grietinėlės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jolanta
2022-01-31 22:41
Kepiau 24 cm formoje. Tešlos kiekis buvo kaip tik tokio dydžio formai. Tačiau obuolių buvo per daug, sudėjau 2 didelius obuolius, o recepte parašyta, kad reikėtų 4 vidutinio dydžio obuolių. Komentare parašyta, kad gali likti truputi įdaro, tačiau jo liko labai daug - apie 150 ml. Vadinasi, tikrai užtektų 3 kiaušinių ir kokių 130 ml grietinėlės. Panašu, kad tešlos kiekis buvo skirtas 24 cm dydžio formai, o įdaro ir obuolių - 30 cm. ATSAKYTI
Jolanta
2022-01-29 15:16
O kokio dydžio kepimo forma? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital