Prancūziška meduolinė duonelė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Prancūziška meduolinė duonelė
Prancūziška meduolinė duonelė
Prancūziška meduolinė duonelė
Prancūziška meduolinė duonelė
Autorius apie receptą: Tai nėra tipiškas meduolinis pyragas, kokį mes visi žinome ir prisimename iš vaikystės, bet aš galiu šį kepinį drąsiai vadinti saldžia duonele. Prancūzai ją vadina pain Tai nėra tipiškas meduolinis pyragas, kokį mes visi žinome ir prisimename iš vaikystės, bet aš galiu šį kepinį drąsiai vadinti saldžia duonele. Prancūzai ją vadina pain d’épices, prieskonių duonelė, ir be jos nepraeina nė vienas Kalėdų sezonas. Ji yra aptiekama su garsiuoju žasų kepenėlių paštetu foie gras, gardžiais sūriais ir visur, kur tik galėtų prireikti duonos. Taigi, kai ruošitės šventiniam stalui ir planuosite tuos mažus sumuštinukus, kuriuos patieksite užkandžiui, griebkitės šios duonelės ir suteikite jiems tikrą Kalėdų preiskonį. Tepkite ant šios duonelės savo mėgstamiausią vištienos kepenėlių paštetą, dėkite ant jos gardžiausią sūrį, čia ypač tiks ožkų pieno sūris, dėkite ant jos net ir rūkytą lašišą arba netgi silkę – esu tikra, nustebsite maloniu skoniu! Geriausia yra tai, kad kai ši duonelė kepa orkaitėje, po namus pasklinda nuostabiai jaukus kvapas, bet sunkiausia yra tai, kad iškepus tikrai reiktų leisti jai pasistovėti bent parą. Jei pirštukus suleisite į dar šiltą duonelę ji tikrai Jūsų nenuvils, bet jei sulauksite rytojaus, jos skonis bus ryškesnis. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų medaus
250 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 mililitrų pieno (šilto)
50 gramų graikinių riešutų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite 160C°.
2.
Medų užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Į miltų mišinį, mediniu šaukštu įmaišykite karštą medų. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir po truputį supilkite šiltą pieną. Įmaišykite riešutus.
4.
Kekso formą (manoji yra 33-11cm) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Jeigu Jūsų kekso forma yra kiek trumpesnė ir platesnė, kepkite duonelę kiek ilgiau, apie 1 val., mediniu smeigtuku patikrinkite ar viduriukas yra gerai iškepęs.
5.
Leiskite duonelei gerai atvėsti, tik tada išimkite iš formelės. Leiskite pasistovėti parą ir tik tada megaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital