Portugališki pyragėliai Pastel de Nata

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Portugališki pyragėliai Pastel de Nata
Portugališki pyragėliai Pastel de Nata
Portugališki pyragėliai Pastel de Nata
Autorius apie receptą: Kas gali būti geriau už saulėtus prisiminimus niūrią rudens dieną? Šiais lengvai pagaminamais portugališkais pyragaičiais Pastel de Nata be vargo pradžiuginsite save ir Kas gali būti geriau už saulėtus prisiminimus niūrią rudens dieną? Šiais lengvai pagaminamais portugališkais pyragaičiais Pastel de Nata be vargo pradžiuginsite save ir namiškius. Man pavyka 30 vnt 4 cm skersmens pyragaičių. (...daugiau) Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų pieno
6 vienetai kiaušinių trynių
350 gramų cukraus
250 mililitrų vandens
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas citrinų (žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode sumaišome pieną ir miltus, įmetame citrinos žievelę ir kaitiname ant vidutinės ugnies 5 minutes, vis pamaišydami.
2.
Kitame puode sumaišome vandenį ir cukrų, kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
3.
Kai pieno masė šiek tiek sutirštėjo, o cukraus granulės ištirpo, pilame cukraus sirupą į puodą su pieno mase. Paliekame dar kelioms minutėms ant ugnies. Nuimame nuo ugnies, leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Ištraukiame citrinos žievelę.
4.
Lengvai suplakame kiaušinių trynius ir pilame juos į jau atvėsusią pieno masę. Labai gerai išmaišome.
5.
Tešlą iškočiojame ir susukame į vamzdelį. Gautą vamzdelį supjaustome 2 cm pločio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, iškočiojame į apvalų blynelį, prispaudžiame jį prie keksiukų kepimo formelės. Kuo plonesnis tešlos storis formelėje, tuo geriau.
6.
Įdarą pilame į padarytus tešlos "krepšelius".
7.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba tol, kol matysime, kad tešla gražiai parudavo ir ant gelsvo įdaro atsirado rudų dėmių.
8.
Galima valgyti šiltus ir atvėsusius, kaip jums skaniau!
AUTORIUS: Viktorija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Mila
2020-07-12 16:56
Viskas butu super bet reikia smarkiai mazinti cukraus - labai labai per saldu :( ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital