Ponas Keksas

AUTORIUS:
Jorūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Ponas Keksas
Ponas Keksas
Ponas Keksas
Ponas Keksas
Autorius apie receptą: Kvepiantis, minkštas, storas ir viliojantis. Truputį pasipūtęs, kol karštas. Prapjovus, purioje tešloje sužvilga auksinės razinos, kaip sagos ant frako. Truputį įmetęs Kvepiantis, minkštas, storas ir viliojantis. Truputį pasipūtęs, kol karštas. Prapjovus, purioje tešloje sužvilga auksinės razinos, kaip sagos ant frako. Truputį įmetęs romo ir apsisiautęs šokoladinę skrandą. Gardus. Labai gardus. (...daugiau) Jorūnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
200 gramų grietinės
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
7 šaukštai kvietinių miltų
100 gramų razinų
50 gramų romo
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai kakavos
Pabarstymui:
20 gramų žemės riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos suberiu į miltus. Kiaušinius su cukrumi išplaku iki standžių putų. Į miltus sudedu grietinę, išplaktus kiaušinius, įpilu citrinų sultis. Viską gerai išsuku. Razinas keletą minučių pamirkau rome. Apiberiu miltais. Permaišau. Sudedu į tešlą. Dar kartą viską lengvai prasuku. Jei reikia pridedu dar miltų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
2.
Imu apvalią aukštą kepimo formą. Tešlą švelniai supilu į ją ir pašaunu į įkaitintą orkaitę. Kepu 200 laipsnių karštumo krosnyje apie 35 minutes.
3.
Kiaušinio baltymą gerai išsuku su cukraus pudra. Pridedu kakavos. Atvėsintą keksą padedu ant grotelių ir aplieju glajumi. Pabarstau smulkintais žemės riešutais.
AUTORIUS: Jorūnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Maria
2017-04-12 13:19
Atrodo labai skaniai, ir lengvai pagminamas. Kaip tik velykoms :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital