Pomidorų sriuba žiemai (be acto)

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Pomidorų sriuba žiemai (be acto)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai puikus pakaitalas konservuotiems pomidorams, iš kurių mėgstame virti sriubas ar naudoti Čili sriubai. Žiemą tereikia atidaryti stiklainiuką, supilti į puodą, Tai puikus pakaitalas konservuotiems pomidorams, iš kurių mėgstame virti sriubas ar naudoti Čili sriubai. Žiemą tereikia atidaryti stiklainiuką, supilti į puodą, paskustyntį vandeniu ir dėti mėgstamų priedų (virtų ryžių, mėsos gabaliukų, pupelių ar kt.) ar tiesiog užvirinti ir patiekti su skrebučiu. Pagal receptą paruošite maždaug 5 litrinius stiklainius sriubos. Pomidorus rinkitės standžius, nesuminkštėjusius, be didelių pažeidimų, jei tokių turi, juos nupjaustykite. Pomidorus geriau rinktis ne itin saldžių rūšių. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5.5 kilogramo pomidorų
6 vienetai salierų stiebų
150 gramų svogūnų
100 gramų cukraus
40 gramų baziliko
4 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus gerai nuplauti ir supjaustyti, pomidorai turi būti standūs, be "sumušimų", jei tokių turi, juos dosniai nupjaustyti.
2.
Pomidorus sudėti į puodą ir kaitinti, maišant mediniu šaukštu, pomidorus juo traiškant, kad jie suminkštėtų ir išskirtų daugiau sulčių.
3.
Kai pomidorų masė užvirs, sudėti pjaustytus bazilikus, salierus, svogūnus ir česnaką.
4.
Kaitinti, maišant, kad virsnotų apie 15 minučių, kol visos daržovės suminkštės.
5.
Visą masę perkošti per retą sietelį, kad atskirti salierų gabaliukus, pomidorų odeles ir sėklas.
6.
Skystą masę vėl kaitinti, suberti druską ir cukrų, užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad sriuba tik virsnotų ir taip virti 15 minučių.
7.
Dar karštą sriubą išpilstyti į 5 vnt 1 litro talpos švarius, iškaitintus stiklainius. Per stiklainius lygiomis dalimis padalinti citrinų rūgštį ir atsargiai permaišyti.
8.
Stiklainius pridengti steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dėti virtuvinį rankšluostėlį, sustatyti stiklainius ir užpilti vandeniu taip, kad dengtų kiek mažau nei pusės stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitinti, kol užvirs, tuomet kiek sumažinti ugnį, kad virsnotų ir kaitinti apie 50 minučių - 1 valandą.
9.
Iškaitintus stiklainius išimti iš puodo, sandariai užsukti. Sustatyti dangteliais žemyn,šiltai užkloti ir palikti atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!
AUTORIUS: Jadvyga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis