Pomidorų pyragas su ožkos sūriu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Pomidorų pyragas su ožkos sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Padui:
200 g miltų
125 g sviesto, atšaldyto ir supjaustyto 1 cm3 kūbeliais
1 kiaušinis
2-3 valgomi šaukštai ledinio vandens
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 dideli pomidorai
250 g šviežio ožkos sūrio
2 valgomi šaukštai grūdėtų garstyčių
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomi šaukštai šviežio medaus
1 valgomas šaukštas smulkintų čiobrelių lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padui: sumaišyti miltus, druską ir sviestą, pertrinti viską šakute arba pirštais, kad neliktų stambių sviesto gumulėlių. Į miltus su sviestu supilti išplaktą kiaušinį ir pradėti minkyti tešlą. Jeigu tešla per sausa, įpilti 2-3 šaukštus labai šalto vandens. Stalo paviršių arba didelę pjaustymo lentą ištiesti plėvele, ant jos iškočioti tešlą į 2-3 mm storio skritulį. Prilaikant plėvlele, perkelti iškočiotą tešlą į pyrago skardą išsiimančiu dugnu. Pirštais įspausti tešlą į skardą. Nupjauti per skardos kraštus išlendančius tešlos likučius. Plokštainiui: orkaitę įkaitinti iki 220oC (425oF). Ant plokštainio pado paskirstyti garstyčias, po to apskritimais supjaustytų pomidorų griežinėlius. Pomidorus apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apipbarstyti smulkintais čiobreliais. Ant pomidorų sluoksnio išdėlioti apvaliais griežinėliais supjaustytą ožkos sūrį, apšlaktyti šviežiu medumi ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 30 minučių,kol plokštainio padas įgaus auksinę spalvą, o sūris gražiai apskrus.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital