Pomidorų padažas žiemai su slyvomis ir svogūnais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Pomidorų padažas žiemai su slyvomis ir svogūnais
Autorius apie receptą: Kiekvienais metais ruošdama atsargas žiemai (konservus) vis ieškau kažko naujo. Iš tikro labai patinka išbandyti naujus receptus, jei tik man jie "gerai skamba" skonio Kiekvienais metais ruošdama atsargas žiemai (konservus) vis ieškau kažko naujo. Iš tikro labai patinka išbandyti naujus receptus, jei tik man jie "gerai skamba" skonio atžvilgiu. Pernai, kaip tik bandžiau šį padažą ir keliems draugams jį įdėjau dovanų degustacijai. Aišku, jei būčiau įvardinus jiems sudėtines dalis, keli tikrai būtų nusistatę prieš pomidorų ir slyvų su svogūnais derinį. Padažo įvertinimai buvo puikūs, tad šį padažą verdu ir šiemet, o užrašą palieku beveik tą patį. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų (nuvalytų ir supjaustytų)
1.5 kilogramo mėlynųjų slyvų (mėlynų, nuvalytų ir supjaustytų)
750 gramų svogūnų (nuvalytų ir supjaustytų)
1 galva česnako
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
1 šaukštelis penkių pipirų mišinio
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
šiek tiek baziliko lapelių
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnus ir česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Slyvas nuplaukite ir, perpjovę pusiau, išimkite kauliukus. Pomidorus nuplaukite ir, nulupę odeles, supjaustykite skiltelėmis.
2.
Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir, kai jis įkais, suberkite svogūnus. Truputį juos pakepę suberkite smulkintą česnaką. Viską kepkite vis pamaišydami, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada sudėkite slyvas ir suberkite cukrų bei druską. Viską sumaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite.
3.
Per tą laiką sumalkite ar sutrinkite trintuvu pomidorus. Kai slyvos jau bus minkštos, supilkite pomidorų masę ir jau atidengtame puode troškinkite apie 10- 15 min. Suberkite smulkintus baziliko lapelius ir visus likusius prieskonius. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir elektriniu tirntuvu visą puode esančią masę sutrinkite, kol visiškai nebesimatys slyvų, ir masė taps vienalytė.
4.
Tuomet padažą, dar kartą užvirinę, jau galite supilstyti į sterilius stiklainius ir uždaryti dangteliais. Jei mėgstate "atvirą" česnako skonį jį berkite iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ramūnas
2018-08-14 09:31
Recepto trūkumas - nematau išeigos :-( Koks kiekis išeina? Ačiū! ATSAKYTI
Ramunė
2018-08-14 12:18
Tai, kad labai jau čia paprasta matematika ir tikrai nesudėtinga paskaičiuoti, visi kiekiai nurodyti :) 3 kg pomidorų + 1.5 kg slyvų + 750 gr svogūnų + prieskoniai ~ bus apie 4 kg paruošto padažo (nes dalis skysčio nugaruos), o pagal stiklainius, visi juk į skirtingus deda - vieni į litrinius, kiti į mažesnius. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital