Pomidorai su želatina žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pomidorai su želatina žiemai
Pomidorai su želatina žiemai
Pomidorai su želatina žiemai
Autorius apie receptą: Pomidorų derliui einant į pabaigą, skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgstamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų Pomidorų derliui einant į pabaigą, skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgstamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį svogūnų
Marinatui:
1 litras vandens (+100 ml želatinai)
3 šaukštai želatinos
3 šaukšteliai cukraus
1 šaukštas druskos
9 vienetai lauro lapų
6 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
1 šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus nuplauname. Svogūnus nulupame. Pomidorus supjaustome riekelėmis, svogūnus - žiedais.
2.
Želatiną beriame į dubenėlį ir užpilame 100 ml vandens, paliekame 20 min., kad išbrinktų.
3.
Į švariai išplautus, nusausintus stiklainius sluoksniais dedame pomidorus ir svogūnus.
4.
Į puodą pilame 1 l vandens, dedame lauro lapus, pipirus, beriame druską ir cukrų. Marinatą verdame apie 5 min.
5.
Į marinatą supilame išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome. Paliekame šiek tiek praaušt.
6.
Kiek ataušus, beriame citrinos rūgštelę.
7.
Paruoštas daržoves stiklainiuose užpilame marinatu.
8.
Stiklainius pridengiame steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dedame virtuvinį rankšluostėlį, sustatome stiklainius ir užpilame vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitiname, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažiname kaitrą, kad pamažu virtų ir kaitinu apie 10 minučių.
9.
Iškaitintus stiklainius išimame iš puodo, sandariai užsukame. Sustatome dangteliais žemyn, šiltai užklojame ir paliekame atvėsti. Saugome vėsiai, kad želatina liktų sustingusi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital