Autorius apie receptą:
Taip ruošiau pomidorus pirmą kartą. Oi, kiek man šiais metais jų buvo pirmų. Pomidorus rinkausi ir tvirtesnius, ir minkštesnius, kad iš vienų greičiau išbėgtų sultys. Taigi
Taip ruošiau pomidorus pirmą kartą. Oi, kiek man šiais metais jų buvo pirmų. Pomidorus rinkausi ir tvirtesnius, ir minkštesnius, kad iš vienų greičiau išbėgtų sultys. Taigi dabar imamės darbo.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
pagal poreikį
pomidorų
pagal poreikį
druskos
pagal poreikį
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nuplauname, nuplikome karštu vandeniu, iš karto perliejame šaltu ir nulupame odeles. Gana standžiai sudedame į švarius stiklainius.
2.
Į stiklainius beriame druską ir cukrų: 1 litrui pomidorų kiekio beriame 1 šaukštelį su kaupu druskos ir 1 šauktelį su kaupu cukraus.
3.
Stiklainius pridengiame steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dedame virtuvinį rankšluostėlį, sustatome stiklainius ir užpilame vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitiname, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažiname kaitrą, kad pamažu virtų ir kaitinu apie 15 minučių.
4.
Pasterizuoti suruošiau 5 vnt. 0,7 l talpos stiklainius. Jeigu, kaitinant, susmego dar kažkiek pomidorai, galima iš vieno stiklainio padėlioti į kitus.
5.
Iškaitintus stiklainius išimame iš puodo, sandariai užsukame. Sustatome dangteliais žemyn, šiltai užklojame ir paliekame atvėsti. Saugome vėsiame rūsyje.