Pomidorai drebučiuose žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Pomidorai drebučiuose žiemai
Pomidorai drebučiuose žiemai
Pomidorai drebučiuose žiemai
Autorius apie receptą: Labai skanūs pomidorai! Šis receptas atidirbtas per ilgus metus, o kas pasidalino, jau net nebeprisimenu. Tik vis tobulinau ir tobulinau, kol pasiekiau man skaniausią variantą. Šio Labai skanūs pomidorai! Šis receptas atidirbtas per ilgus metus, o kas pasidalino, jau net nebeprisimenu. Tik vis tobulinau ir tobulinau, kol pasiekiau man skaniausią variantą. Šio marinato man užtenka 8 - 9 stiklainiams (0.7 litro). Beje, jei pomidorai labai skysti, gelite padidinti želatinos kiekį 1 šaukštu ir labai stipriai negrūskite į stiklainius. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
pagal poreikį pomidorų (kiek tilps į stiklainius)
pagal skonį svogūnų
šiek tiek petražolių
Marinatui:
1.5 litro vandens
3/4 stiklinės vandens (želatinai užpilti)
9 šaukštai acto 9%
8 šaukštai cukraus (su kaupu)
6 šaukštai želatinos (su kaupu)
2 šaukštai druskos (su kaupu)
10 vienetų kvapiųjų pipirų
4 vienetai lauro lapų
3 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną beriame į dubenėlį ir užpilame vandeniu, kad išbrinktų.
2.
Stiklainius švariai išplauname, nusausiname.
3.
Pomidorus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, bet ne smulkiai, aš pjaustau 1 centimetro storio griežinėliais arba skiltelėm. Svogūnus supjaustome plonais žiedeliais, petražoles suskirstom šakelėm.
4.
Į stiklainius sluoksniais dedam pomidorus, svogūnus, po šakelę petražolių, lengvai paspaudžiam. Daržovių nededam iki pat viršaus, paliekam maždaug piršto storio tarpą.
5.
Į puodą pilame 1.5 litro vandens, beriame cukrų, druską, prieskonius, ir po užvirimo paverdame dar 5 minutes. Tada supilame actą, užverdame vėl. Dedame išbrinkusią želatiną ir maišydami pakaitiname iki virimo, bet neužverdame.
6.
Taip paruoštą marinatą po truputį supilame ant pomidorų, stiklainius pridengiamr dezinfekuotais dangteliais, statome į puodą, kuriame įtiestas rankšluostėlis ir pilame šilto vandens. Jis turėtų uždengti nors 2/3 stiklainio. Puodą statome ant ugnies ir kaitinam nuo užvirimo apie 10 minučių.
7.
Iškeliame stiklainius, užsukame ir padedame atvėsti. Atvėsusius dedame į šaldytuvą. Sustingus drebučiams galima išnešti į vėsų rūsį. Šio marinato man užtenka 8 - 9 stiklainiams (0.7 litro).
Patarimai:
Mano naudojami pomidorai buvo gana mėsingi. Jei jūsų pomidorai labai "skysti", galite padidinti želatinos kiekį 1-2 šaukštai ir labai stipriai negrūskite į stiklainius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Rimas
2023-08-10 21:36
viskas bus gerai,tik sumažinkim vandes kiekį vietoje 1.5 litro apie 1,2 geriau sustings .AAišku rektų ir želat. padidinti.


ATSAKYTI
Vilma
2023-08-01 22:08
O tai želatiną išbrinkinus pilti į karštą marinatą? ATSAKYTI
Virginija
2021-08-03 08:34
Zelatina irgi yra skirtingu rusiu - viena stipresne, kita lengvesne. ATSAKYTI
vladas
2021-08-05 14:26
tai kuri tinkama? ATSAKYTI
Daiva
2020-10-08 17:37
Labai geras recepta, viska dejau kaip surasyta, gavosi tobuli, skonis pasaka ATSAKYTI
Sigitas
2019-08-01 22:07
Pritariu Virgai, čia želatinos reikia dvigubai daugiau. Ir dar. 1. Prieš supjaustant ir į stiklainius sudedant pomidorus, nulupkite juos, minutei pomidorus panardinkite į verdantį vandenį, tuomet labai lengvai nulupsite jų odelę. Taip, valgant nejausite nereikalingos pomidorų žievės. 2. Prieš dedant į stiklainį, žiedais pjaustytus svogūnus, minutę antrą, panardinkite į verdantį vandenį. ATSAKYTI
Virga
2018-08-15 20:41
Beje pagal šį receptą tik šaldytuve ir stovi o išnešus į rūsį sirupas skystas pasidaro pasigailėjau kad pagal šį receptą gaminau ATSAKYTI
Dana
2019-08-02 13:19
Želatinos kiekis labai priklauso nuo pačių pomidorų. Jeigu mėsingi, tiek želatinos pakaks, o jeigu vandeningesni - reikėtų dėti daugiau, kaip autorė ir parašiusi recepto pabaigoje. ATSAKYTI
Teresė
2023-08-01 13:26
Per šiltas rūsys
Daug metų darau ir nesuskystėja ATSAKYTI
Liuda
2023-08-04 06:50
Reikia deti daugiau želatino.Nes vandens ira pomidoruose. Ir svogūnuose. Reik pirkti stipresne ir daugiau deti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital