Polentos lazdelės be glitimo

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Polentos bulvytės
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Polentos bulvytės
Autorius apie receptą: Traškus užkandis įdomiau - tiems, kam pabodo klasikinės bulvytės, traškučiai ir norisi užkandžio be glitimo. Angliškai šios lazdelės vadinomis bulvytėmis, ir, nors Traškus užkandis įdomiau - tiems, kam pabodo klasikinės bulvytės, traškučiai ir norisi užkandžio be glitimo. Angliškai šios lazdelės vadinomis bulvytėmis, ir, nors skoniu jų neprimena, yra gardus užkandis. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
150 gramų kukurūzų kruopų
400 mililitrų vandens
50 gramų sviesto
40 gramų sūrio (smulkiai tarkuoto)
0.5 šaukštelio česnako granulės (ar smulkinto česnako skiltelės)
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar rūkytos paprikos, ar kt. mėgstamų prieskonių)
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Storadugniame puode ar prikaistuvyje užvirti vandenį. Kaitrą sumažinti, kad vanduo vos virsnotų. Nuolat maišant, po truputį berti kukurūzų kruopas. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės.
2.
Sutirštėjusią košę nuimti nuo kaitros. Įmaišyti sviestą, sūrį, prieskonius.
3.
Formą ar skardelę iškloti kepimo popieriumi (naudojome ~20*20cm dydžio). Sudėti paruoštą kukurūzų košę. Paviršių išlyginti.
4.
Košę palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
5.
Atvėsusią košę su kepimo popieriumi išimti iš formos. Aštriu peiliu supjaustyti vienodo pločio ir ilgio šiaudeliais.
6.
Kepimo popierių su lazdelėmis perkelti į skardą (patogu skardą laikyti prie stalo krašto ir "pertempti" popierių į skardą). Tarp lazdelių padaryti tarpelius.
7.
Kepti iki 210 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 15 - 20 minučių, kol apskrus.
8.
Iškepusias kelias minutes palikti pravėsti ir tiekti su mėgstamu padažu.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laura
2022-04-23 17:09
Košė nesustingo visiškai. O orkaitėje ji nekepė o konkuliavo ATSAKYTI
Valerija
2022-04-25 11:06
Gali būt, kad per skystą išvirėte, ją svarbu virti tirštą, ir būtina pilnai atvėsinti prieš dedant į šaldytuvą. Jei ji bus tikrai šalta (ir, žinoma, tinkamo tirštumo, t.y. tokia, kad įmanoma supjaustyti ir atskirti laisvai gabaliukus), kai dedat į jau įkaitusią orkaitę (svarbu ir kepimo režimas be vėjelio), gabalėliai ne kunkuliuos, o skurs. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital