Polentos kepsneliai su miško grybais

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Polentos kepsneliai su miško grybais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Polentai:

2 stiklinės pieno
2 stiklinės vištienos sultinio
1 lauro lapas
1 stiklinė kukurūzų miltų
½ stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
2 valgomieji šaukštai (30 g) sviesto
Druskos
Grybų ragu:

3 valgomieji šaukštai (45 g) sviesto
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0,5 kg miško grybų
1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
¼ stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų
¼ stiklinės vištienos sultinio
1/3 stiklinės riebios grietinėlės
¼ stiklinės smulkintų petražolių
1/3 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Polenta: stačiakampę (maždaug 33 cm x 23 cm) kepimo skardą ištepti sviestu. Pieną, sultinį ir lauro lapą užvirinti, nuimti nuo ugnies, uždengti ir palaikyti 20 minučių, kad pritrauktų. Išimti lauro lapą, skystį vėl užvirinti,pastoviai maišant į jį pamažu supilti kukurūzų miltus, kad nesusidarytų sausų miltų gumulėliai. Kol surtirštėspastoviai maišant virti ant silpnos ugnies, maždaug 10 minučių. Nukelti nuo ugnies, suberti tarkuotą sūrį, sudėti sviestą, paragauti, ar netrūksta druskos. Kukurūzų košę supilti į paruoštą sviestu išteptą formą, sudrėkintomis rankomis išlyginti paviršių ir palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų. Atvėsus, polentą uždengti maistine plėvele ir įstatyti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai jame palikti pastovėti visą naktį, kad sustingtų. Sustingusią polentą supjaustyti į 18 kvadratėlių ir juos išdėlioti į aliejumi išteptą plačią žemą skardą, tarp kvadratėlių paliekant tarpus. Ragu: keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą su alyvuogių aliejumi, sudėti grybus ir kepinti, kol šie lengvai paruduos ir suminkštės, suberti pjaustytus svogūnus, supilti balzaminį actą ir kepti, kol svogūnai suminkštės, maždaug 2 minutes. Supilti buljoną ir kepti, kol beveik visas skystis išgaruos. Supilti gritinėlę, smulkintas petražoles, viską išmaišyti ir leisti viskam drauge perkaisti. Nukelti nuo ugnies. Paskaninti druska ir pipirais. Orkaitėje nustatyti karščiausią įmanomą temperatūrą. Į orkaitę kišti skardą su polentos kvadratėliais ir kepti, kol kvadratėlių viršus lengvai apskrus. Skardą su polenta ištraukti iš orkaitės, ant polentos kvadratėlių dėti keptų grybų, ant viršaus užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio ir vėl trumpai įkišti į orkaitę, kad sūris aptirptų.
Ant stalo kepsnelius tiekti karštus.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital