Plovas su kepenėlėmis orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Plovas su kepenėlėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: Sukate galvą ką pagaminti pietums ar vakarienei? Štai jums receptas gardaus patiekalo - vištienos kepenėlių plovas. Mūsų šeima mėgsta kepenėles ir dažnai jas gaminu. Sukate galvą ką pagaminti pietums ar vakarienei? Štai jums receptas gardaus patiekalo - vištienos kepenėlių plovas. Mūsų šeima mėgsta kepenėles ir dažnai jas gaminu. Šįsyk nusprendžiau pagaminti plovą, kuris gavosi labai gardus, net pati to nesitikėjau. Drąsiai galiu pasakyti, kad tokį plovą gaminsiu dar nesyk. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas vištų kepenėlių
2 vienetai morkų (didesnių arba 3 mažesnių)
300 gramų ryžių (apytikriai)
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
5 skiltelės česnako (apytikriai)
pagal poreikį sultinio (naudojau vištienos kubelių arba vandens)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių (naudojau paprikos ir morkų)
pagal skonį prieskoninių žolelių (petražolių, džiovintų špinatų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos kepenėles nuplauti ir supjaustyti.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
3.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę su aliejumi. Pakepti iki kol daržovės suminkštės.
4.
Tuomet į keptuvę su daržovėmis sudėti kepenėles, pabarstyti pipirais, druska, prieskoniais ir prieskoninėmis žolėlemis. Permaišyti ir kartu viską apkepti.
5.
Ryžius perplauti vandeniu.
6.
Masę iš keptuvės perdėti į puodą, skirtą kepti orkaitėje, tuomet suberti ryžius, pagardinti prieskoniais, sudėti česnako skilteles ir supilti sultinį. Jo reikėtų tiek, kad semtų virš ryžių per 1.5 - 2 pirštus.
7.
Puodą uždengti dangčiu ir kepti 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 - 50 minučių. Orkaitės kaitinti nereikia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital