Plikytų sausainių tortas "Damų piršteliai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plikytų sausainių tortas
Plikytų sausainių tortas
Plikytų sausainių tortas
Plikytų sausainių tortas
Plikytų sausainių tortas
Plikytų sausainių tortas
Autorius apie receptą: Vaikystės prisiminimai dažnai nukelia ten, kur būdavę gera, jauku, šilta, sugrąžina į tuos laikus, kai viskas, rodos, buvo kitaip... kai ilgais žiemos vakarais su tėvais per Vaikystės prisiminimai dažnai nukelia ten, kur būdavę gera, jauku, šilta, sugrąžina į tuos laikus, kai viskas, rodos, buvo kitaip... kai ilgais žiemos vakarais su tėvais per televizorių žiūrėdavome "video kauką", kai visas šiltąsias vasaros dienas nerūpestingai praleisdavome prie vandens telkinių, juose mirkdami iki mėlynumo, o susirgus džiugindavo tėčio atnešta šviežio agurko riekė su gausiu cukraus sluoksniu, kai kakavinių ledų porcija, uždėtu popieriaus lapeliu, be jokių įmantrių priedų buvo pats didžiausias skanumynas... o vienas skaniausių prisiminimų iš vaikystės tai šis tortas, kurio receptą laikui bėgant išsitraukiau iš senos mamos užrašų knygelės. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų vandens
160 gramų miltų
110 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų grietinės
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
Glajui:
100 gramų pieniško šokolado (arba juodo)
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilkite vandenį, dėkite sviestą ir kaitinkite kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite miltus, greitai maišykite kol masė taps vientisa. Palikite atvėsti. Kol vėsta, pasiruoškite skardas. Išklokite jas kepimo popieriumi.
2.
Į atvėsusią masę po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kas kart gerai išplakant. Krėskite visą paruoštą masę į konditerinį maišelį (antgalį pasirinkite apvalia skylute) ir ant paruoštos skardos išspauskite 10-15 cm lazdeles, paliekant 1-2 cm tarpelius.
3.
Po vieną skardą šaukite į orkaitę įkaitintą iki 190 C temperatūros vidurinėje eilėje, kepkite ~15 minučių arba tol kol lazdelės išsipūs ir švelniai paruduos, nedarinėjant orkaitės durelių. Lazdelių iškepa 3 didelės skardos.
4.
Smagiausia tai, kad šį torčiuką formuoti galima kaip tik širdis geidžia, lazdeles galima statyti, guldyti, kryžiuoti... būtiniausiai su meile ir su gera nuotaika ;)
5.
Grietinę ir cukraus pudrą išplakite iki standumo, dar šiek tiek paplakant įspauskite citrinos sulčių, vis paragaukite, kad nebūtų per rūgštu. Imkite po vieną plikytos tešlos lazdelę, merkite į paruoštą kremą, dėkite ant pasirinktos tortinės, lėkštės ar padėklo, suformuokite tortą (aš dažniausiai lazdeles kryžiuoju).
6.
Glaistui vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu. Paruoštu glaistu apšlakstykite tortą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital