Plikytos tešlos koldūnai su mėsa - mano skaniausieji

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Super skanūs naminiai koldūnai - paprastai ir greitai! Dažniausiai koldūnų paruošiu daugiau ir užšaldau - tuomet užimtais vakarais galiu ištraukti vakarienę iš šaldiklio Super skanūs naminiai koldūnai - paprastai ir greitai! Dažniausiai koldūnų paruošiu daugiau ir užšaldau - tuomet užimtais vakarais galiu ištraukti vakarienę iš šaldiklio ir per mažiau nei 10 minučių ji jau garuoja ant stalo. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
320 gramų kvietinių miltų (paprastų aukščiausios rūšies, ne Ekstra ar Karališkų)
200 mililitrų pieno (galima keisti augaliniu)
30 gramų sviesto (arba aliejaus)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai užkaitinti pieną su sviestu ir druska (atsargiai, kad neišbėgtų ir neprisviltų!), kol sviestas ištirps ir mišinys užvirs.
2.
Dar karštą pieną vienu ypu užpilti ant miltų ir iš karto išmaišyti (mentele ar šaukštu). Palikti kelias minutes pravėsti, kad nebebūtų karšta liesti rankomis ir tuomet išminkyti. Minkymas gali užtrukti apie 10 minučių, kol tešla bus nelipni, elastinga ir vientisos tekstūros. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį pieno arba vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).
3.
Tešlą uždengti ir palikti 15 minučių pastovėti, kad vėliau lengviau kočiotųsi.
4.
Įdarui svogūną labai smulkiai sukapoti, labai gerai išmaišyti (ar išminkyti) su mėsa ir prieskoniais. Svogūną galima, bet nebūtina prieš tai apkepinti.
5.
Gnybti tešlos ir kočioti iki ~2 mm storio. Stikline ar sausainių forma (7-8 cm skersmens) išspausti apskritimus.
6.
Į kiekvieno apskritimo vidų dėti po šaukštelį įdaro, sulenkti perpus ir užspausti kraštelius šakute ar supinti pynutę, kaip kibinams. Taip paruošti koldūnus iš visos tešlos ir įdaro. Formuoti galima ir su specialia forma.
7.
Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį vandenį (labai skanu ir į sultinį), sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų ir virti 6 - 8 minutes, priklausomai nuo koldūnų dydžio.
Patarimai:
Šaldymas. Koldūnus galima šaldyti, patogiausia tą daryti taip: šaldiklio stalčių (ar didesnę pjaustymo lentą, jei stalčius ar lentyna neišsiima) iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti koldūnus vieną šalia kito taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Po maždaug valandos, kai koldūnai jau šiek tiek sušals ir tarpusavyje nebekibs, juos sudėti į maišelį ir saugoti šaldiklyje.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Indre
2022-01-23 17:56
Na pameginau siandien as. Tiesa pasakius antra karta darau koldunus is plikytos teslos, bet juos jei tik pervirsi iskart pratyzta ko niekada nenutiko su tesla, kur dedasi kiausinis, o farsas vistik man turi but isvires geriau. Tad siandien pameginau apkepti tiesiog aliejui keptuvej, tad man jie geriau kepti, gavos tikrai skanus mazi ceburekiukai. Pati tesla minkos gerai ir lengvai, nelimpa prie ranku. Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Elena
2020-12-05 10:31
Aciu,labai aiskiai viska pateikei.sekmes jums. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital