Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu
Autorius apie receptą: Ar norite puikiu desertu nustebinti artimuosius, tačiau nenorite apsikrauti sudėtingais receptais? Tuomet šie pyragaičiai kaip tik jums! Jie labai lengvai paruošiami, artodo Ar norite puikiu desertu nustebinti artimuosius, tačiau nenorite apsikrauti sudėtingais receptais? Tuomet šie pyragaičiai kaip tik jums! Jie labai lengvai paruošiami, artodo žavingai, o pasitelkę fantaziją galite sukurti tikrą meno kūrinį su įvairiais papuošimais. Deserto skonis tikrai pranoksta visus lūkesčius! Liks patenkinti ir artimieji, ir jūs, kadangi pagyrų tikrai sulauksite! (...daugiau) Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
110 gramų miltų
100 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
90 gramų sviesto
20 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 mililitrų pieno
130 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų cukraus pudros
30 gramų krakmolo
1 šlakelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai prikaistuvyje užviriname 100 ml. pieno, 100 ml. vandens su 90 g. sviesto, 20 g. cukraus, žiupsneliu druskos. Į užvirintą masę pilame visus miltus. Nukeliame nuo ugnies ir gerai, sparčiai maišome ir vientisos blizgios masės.
2.
Į blizgią vientisą masę, pilame vieną kiaušinį, gerai išmaišome ir taip su likusiais kiaušiniais. Taigi, gavome vientisą gan tirštą, bet dar nuo šaukšto vientisai krentančią plikytą tešlą.
3.
Pasiruošiame didelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą talpiname į konditerinį maišelį (jei neturite konditerinio maišelio, galite tokį lengvai pasigaminti iš kepimo popieriaus ar kepimo rankovės, atkirpus trikampį ir kelis kartus perlenkus).
4.
Galiausiai formuojame 3/4 cm skersmens kauburėlius. Šauname į iki 160 - 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 30 minučių.
5.
Kremui atskirame inde išsukame kiaušinių trynius su cukraus pudra bei krakmolu.
6.
Prikaistuvyje užviriname 200 ml. pieno. Užvirtu pienu nuplikome kiaušinio trynių mišinį ir nepamirštame maišyti. Gautą masę supilame atgal į prikaistuvį ir gražiname ant silpnos ugnies.
7.
Dabar svarbu tik gerai ir nuolat maišyti, jei tai darysite kremas tikrai pavyks. Tai darome, kol kremas pasidaro tirštas, panašiai kaip sviestinė tešla, tada dedame 1/4 reikalingo kremui sviesto (nuo 130 g., tai maždaug ~40 g.). Gerai išmaišome ir galime nukelti nuo ugnies. Sudedame likusį sviestą ir sumaišome. Gautą kremą reikia atšaldyti. Greičiausiai pavyksta kremą iškarto patalpinus ir konditerinį maišelį ir patalpinus šaldytuve.
8.
Iškeptus ir atvėsintus plikytos tešlos pyragaičius apverčiame ir jų dugne mažu peiliuku praduriame tokio dydžio skylutę, gal galėtume jį pripildyti kremu.
9.
Pripildytus pyragaičius, pabarstome cukraus pudra ir galime patiekti! SKANAUS!
AUTORIUS: Greta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital