Plikyta pieniška tešla koldūnams

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Plikyta koldūnų tešla
Autorius apie receptą: Plikytą koldūnų tešlą daugelis žino, tik ji ruošiama su vandeniu, o mes ruošiame su pienu! Mums tokia daug skanesnė, rekomenduoju išbandyti ir Jums! Plikytą koldūnų tešlą daugelis žino, tik ji ruošiama su vandeniu, o mes ruošiame su pienu! Mums tokia daug skanesnė, rekomenduoju išbandyti ir Jums! Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
220 mililitrų pieno (karšto)
2.5 šaukšto aliejaus
pagal skonį druskos
Įdarui:
600 gramų faršo (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį petražolių (+ šiek tiek patiekiant, smulkintų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai miltus su berti į dubenį.
2.
Pieną pakaitinti iki virimo, nuimti nuo kaitros. Suberti druską, įpilti aliejų. Supilti į dubenį su miltais, išmaišyti šaukštu. Palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Masei truputį atvėsus, suminkyti tešlą. Uždengti ją virtuviniu rankšluosčiu, palikti apie 15 min. pastovėti.
4.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti.
5.
Į faršą suberti svogūną, įspausti česnaką, suberti prieskonius, smulkintas petražoles ir gerai viską išmaišyti.
6.
Tešlą plonai iškočioti ir išspausti apskritimus stikline. Į kiekvieną apskritimą dėti šaukštelį įdaro, kraštelius užspausti.
7.
Paruoštus koldūnus dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 5 - 8 minutes, priklauso nuo jų dydžio.
8.
Pabarstyti smulkintomis petražolėmis. Patiekti su grietine ar padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viktorija
2023-10-23 18:30
Išbandėme, mėsos tikrai per daug tokiam kiekiui tešlos, tad, puse mėsos užtektų. Tešla atrodė kietoka kol minkėme ir gaminome, bet valgėsi minštai, virėme 8min. po iškilimo. Patiko ir vaikams. ATSAKYTI
Viktorija
2023-10-23 20:22
Vis tik turiu pasitaisyti, sunaudojome 400g maltos mėsos ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital