Autorius apie receptą:
Labai skanios, minkštutėlėst. Galite kepti su įvairiais įdarais.
Labai skanios, minkštutėlėst. Galite kepti su įvairiais įdarais.
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
400 gramų
miltų
240 mililitrų
pieno
1 vienetas
kiaušinių
50 gramų
sviesto
20 gramų
šlapių mielių
(arba 7 gramai sausų)
2 šaukštai
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 15 minučių. Jeigu mielės sausos, palaukite kol pradės veikti, pradės kilti burbuliukai ir šiek tiek suputos.
2.
Kai mielės suputos, į persijotus miltus įmaišykite plaktą kiaušinį, druską, ištirpintą sviestą, ir pakilusias mieles. Užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
3.
Tešlą dar kartą išminkykite ir padalinkite į vidutinio dydžio rutuliukus, suformuokite ir sudėkite į norimą kepimo formą ir palikite 20 - 30 minučių. Bandelės gražiai pasiskirstys.
4.
Kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Viršų patepame lydytu sviestu.