Plėšomos mielinės bandelės

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plėšomos mielinės bandelės
Plėšomos mielinės bandelės
Plėšomos mielinės bandelės
Plėšomos mielinės bandelės
Autorius apie receptą: Minkštos, purios ir skanutėlės mielinės bandelės trim būdais! Nesudėtingas gaminimas ir kildinimas tik 2-2,5 val. Minkštos, purios ir skanutėlės mielinės bandelės trim būdais! Nesudėtingas gaminimas ir kildinimas tik 2-2,5 val. Dr. Oetker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
50 gramų sviesto (ištirpinto)
1 šaukštas aliejaus
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
14 gramų sausų mielių (naudojome 2 pakelius Dr. Oetker)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių trynių
Įdarui:
1 sauja razinų (nebūtina)
Antram įdarui:
1 pakelis vanilinio pudingo (arba grietinėlės skonio, naudojome Dr. Oetker)
300 mililitrų pieno
1 šaukštelis aguonų
Papuošimui:
1 pakelis glajaus (naudojome Dr. Oetker rausvą)
1 pakelis glajaus (balto ar geltono, naudojome Dr. Oetker)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles, vanilinį cukrų, cukrų, ištirpinkite šiltame piene. Įmaišykite druską, aliejų, miltus, ištirpintą sviestą ir išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.
2.
Tešlą suminkykite, uždenkite drobele ir palikite šiltai, kad pakiltų – padvigubėtų. Tada tešlą suminkykite dar kartą, kol ji taps glotni.
3.
Bandelėms į tešlą įmaišykite razinas, suformuokite iš tešlos kamuoliukus: gnybkite gabalėlį tešlos ir jį pavoliokite tarp delnų. Sudėkite juos palikdami tarpus į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite trynio plakiniu ir palikite dar 15-20 min. šiltai.
4.
Tada pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 25 min., kol bandelės ims gražiai rusvėti. Plėšomoms bandelėms sudėkite tešlos kamuoliukus ratu, palikdami mažus tarpus, kad kepdami susiglaustų. Iškeptas ir atvėsusias bandeles dekoruokite glajumi.
5.
Pyragui-saulei pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite pudingą. Palikite atvėsti.
6.
Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite pusę tešlos, aptepkite paruoštu ir atvėsintu pudingu. Ant viršaus užklokite iškočiotą likusią tešlą. Uždėję lėkštę, peiliu apipjaukite, kad gaustųsi dailus apskritimas.
7.
Ant šio vidurio uždėkite puodelį ir iki jo peiliu padarykite įpjovas “spinduliams” formuoti. Imkite po du “spindulius”, sukite vieną kito link ir jų galiukus sulipdykite. Aptepkite “saulę” trynio plakiniu, pabarstykite aguonomis ir palikite dar 15-20 min. šiltai.
8.
Tada pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 25 min., kol bandelės ims gražiai rusvėti.
Patarimai:
Bandeles galima įdaryti pasaldintu varškės įdaru arba džemu.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital