Plėšomos bandelės su obuoliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Plėšomos bandelės su obuoliais
Autorius apie receptą: Minkštos, kvapnios ir labai skanios bandelės. Minkštos, kvapnios ir labai skanios bandelės. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
160 mililitrų pieno (šilto)
70 gramų sviesto (ištirpinto, nekaršto)
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
pagal skonį vanilės
Įdarui:
1.5 vieneto obuolių (didesnio arba 2 nedidelių)
3 šaukštai šokolado lašelių (apytikriai)
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti mieles, cukrų, išmaišyti ir palikti pastovėti apie 10 minučių iki kol mielės aktyvuosis.
2.
Į dubenį su mielėmis supilti sviestą, vanilę ir permaišyti, tuomet įsijoti miltus ir minkyti tešlą apie 7 - 8 minutes.
3.
Paruoštą tešlą sudėti į dubenį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 60 - 70 minučių. Aš kildinu orkaitėje: įkaitinu orkaitę iki 30 C laipsnių temperatūros, ant orkaitės dugno dedu dubenį su labai karštu vandeniu, o ant kepimo formos patiesiu rankšluostį, dedu tešlą su dubeniu, uždarau orkaitę ir palieku kilti.
4.
Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
5.
Pakilusią tešlą trumpai paminkyti, iškočioti į 36x26 cm stačiakampį. Ant iškočioto tešlos lakšto dėlioti obuolius, paliekant po 3 cm iš kraštų be obuolių. Tuomet pabarstyti cukraus, cinamono ir šokolado lašelių.
6.
Paruoštą lakštą susukti į vyniotinį ir supjaustyti į 8 lygias dalis.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštas bandeles, vėl uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai kilti dar apie 25 minutes.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje be ventiliatoriaus funkcijos arba įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 25 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, bandelės turi gerai pakilti kepdamos ir gražiai paskrusti.
9.
Iškepusias bandeles galima pabarstyti cukraus pudra ar aptepti medaus sirupu (žr. patarimus).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nemira
2020-11-15 10:27
Skanios ir pagaminti nėra labai sudėtinga. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital