Plėšomas obuolių pyragas su kondensuotu pienu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Plėšomas obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai skanus pyragėlis, tikrai rekomenduoju išsikepti. Aš kepiau iš pusės normos, tai jis buvo nedidelis, bet mūsų šeima maža ir mums užteko. Labai skanus pyragėlis, tikrai rekomenduoju išsikepti. Aš kepiau iš pusės normos, tai jis buvo nedidelis, bet mūsų šeima maža ir mums užteko. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (apytiksliai)
100 mililitrų pieno (šilto, papildomai dar šiek tiek pyrago aptepimui)
30 gramų cukraus
30 mililitrų aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 vienetas kiaušinių baltymų (mažo kiaušinio)
4 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 vienetas obuolių (nedidelio)
3 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (apytiksliai)
30 gramų graikinių riešutų
pagal skonį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną šiek tiek pašildyti. Kai pašils, į jį įberti cukrų, mieles ir palikti šiltoje vietoje pastovėti apie 10 minučių.
2.
Į dubenį dėti kiaušinio baltymą, įberti druskos ir išplakti. Supilti pieną su mielėmis, aliejų ir gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį su mielėmis palaipsniui prasijoti miltus ir minkyti tešlą. Minkyti apie 7 - 8 minutes, jei minkant ji labai lips prie rankų, sutepkite rankas ir stalą aliejumi. Tešla turi būti minkšta ir beveik nelimpanti prie rankų. Tešlą sudėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandai - 1 valandai ir 20 minučių.
4.
Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Riešutus sukapoti, obuolį nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti mažais gabalėliais.
5.
Iš pakilusios tešlos iškočioti stačiakampį, sutepti jį kondensuotu pienu (jei jis labai tirštas, galima jį trumpai pašildyti). Išdėlioti obuolius, pabarstyti riešutus, cinamono. Susukti į vyniotinį ir supjaustyti į 8 lygias dalis.
6.
Sudėti į kepimo skardą arba apvalią torto formą (22 cm skersmens) paliekant tarpus, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltai kilti dar 25 minutes.
7.
Prieš kepant bandeles aptepti pienu konditeriniu teptuku.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital