Plėšomas cinamoninis pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Plėšomas cinamoninis pyragas
Autorius apie receptą: Nuostabus pyragas, kepsim dar ne kartą tikraiiii. Galima kepti ir keksiukų formelėse, bus gražios 'rožytės'. Nuostabus pyragas, kepsim dar ne kartą tikraiiii. Galima kepti ir keksiukų formelėse, bus gražios 'rožytės'. Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
450 gramų miltų (apytikriai)
150 mililitrų pieno (galime per pusę su vandeniu)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
60 gramų sviesto (ištirpinto)
50 gramų cukraus
22 gramai šlapių mielių (arba 2.5 šaukštelio sausų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų cukraus
60 gramų sviesto (ištirpinto)
2 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su 1 šaukšteliu cukraus, užpilti šiltu pienu. Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Į dubenį įsijoti miltus, suberti druską. Tada supilti pakildintas mieles, sviestą, ištrintus su cukrumi kiaušinius ir suminkyti minkštą tešlą. Miltus pasireguliuoti, kad tešla būtų labai minkšta, bet šiek tiek lipni. Tešlą plonai aptepti sviestu ir palikti pakilti 1 valandai.
3.
Pakilusią tešlą galima laikyti šaldytuve per naktį ir pyragą kepti ryte. Išėmus iš šaldytuvo, prieš kočiojimą tešlą palaikyti 30 minučių kambario temperatūroje.
4.
Kol tešla kyla, ištirpinti sviestą, atskirame indelyje sumaišyti cinamoną ir cukrų.
5.
Tešlą iškočioti į maždaug 30x50 centimetrų stačiakampį, tada virtuviniu teptuku/šepetėliu tešlą aptepti sviestu ir apibarstyti cinamono - cukraus mišiniu. Netaupyti, tepti ir barstyti gausiai.
6.
Supjaustyti tešlą į juosteles vertikaliai. Sudėti juostelės vieną ant kitos, ir vėl supjaustyti į 6 gabalėlius horizontaliai, bus maždaug 5x8 cm kvadratėliai. Kvadratėlius sukrauti vieną ant kito ir dėti juos šonu stačiai į paruoštą formą (mano forma - 36x12x6cm). Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-45 minutes.
7.
Kepti 180-190 C laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai pagels. Jei viršus per daug kepa, pridengti folija iki kepimo pabaigos. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20-30 minučių. Tada atsargiai išimti ir skanauti, plėšiant po apskrudusią cinamoninę riekelę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Milda
2019-01-02 19:56
nerealaus skonio pyragas, tobulas receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital