Plėšoma mielinė duona su česnakais ir žalumynais

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Plėšoma mielinė duona su česnakais ir žalumynais
Plėšoma mielinė duona su česnakais ir žalumynais
Plėšoma mielinė duona su česnakais ir žalumynais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (+ 2 šaukštų stalui pabarstyti)
2 vienetai kiaušinių
125 mililitrai vandens
125 mililitrai pieno
100 gramų sviesto (ištirpinto)
2 šaukšteliai druskos
1.5 šaukšto cukraus (apytikriai)
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
150 gramų sviesto
100 gramų petražolių
1 vienetas kiaušinių trynių
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
1 šaukštas vandens
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberkite mieles, druską ir cukrų, supilkite pašildytus vandenį ir pieną.
2.
Maišykite, kol cukrus ištirps. Tada supilkite ištirpintą sviestą ir išplaktus kiaušinius. Viską išmaišykite. Suberkite į šį mišinį miltus.
3.
Tešlą gerai išmaišykite ir palikite kilti 2–3 val. kambario temperatūroje.
4.
Įdarui kambario temperatūros sviestą sumaišykite su sukapotomis petražolėmis, druska ir nuluptomis, sutrintomis česnako skiltelėmis.
5.
Kočiodami arba delnais suformuokite maždaug 1 cm storio tešlos stačiakampius 10x20 cm.
6.
Vieną stačiakampio pusę aptepkite įdaru ir sulenkę, kad įdaras liktų viduje, atremkite į kepimo popieriumi išklotos kepimo formos (22×12 cm arba artimų išmatavimų) galinę sienelę. Taip vieną prie kito priglauskite likusius tešlos stačiakampius su įdaru.
7.
Kiaušinio trynį išplakite su šaukštu vandens ir aptepkite suformuotą kepinį, užberkite sezamus.
8.
Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 40 min. Jei kepinys ruduoja per greitai, jo viršų pridenkite folija.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital