Plėšoma česnakinė duonelė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plėšoma česnakinė duonelė
Autorius apie receptą: Minkšta, kvapni duonelė, labai tinkanti prie troškinio, sriubos ar su sumuštinukui. Minkšta, kvapni duonelė, labai tinkanti prie troškinio, sriubos ar su sumuštinukui. Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
550 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų vandens
120 mililitrų pieno
20 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
3 šakelės petražolių (smulkintų)
Apvoliojimui:
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 skiltelės česnako (smulkinto)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildyti iki šiltumo (užlašinus ant rankos, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti).
2.
Į dubenį pilti šiltą vandenį, įberti 0,5 šaukštelio druskos, berti mieles ir leisti pastovėti 5-10 min. Tuomet supilti pieną, dėti minkštą sviestą, suberti dalį miltų ir gerai išminkyti tešlą rankomis ar maišytuvu. Dalimis, minkant, suberti likusius miltus, smulkintas petražoles, išmaišyti. Turi išeiti minkšta, elastinga tešla.
3.
Į lydytą sviestą dėti smulkintą (tarkuotą arba traiškytą) česnaką, berti raudonėlius, druską.
4.
Iš tešlos formuoti įvairaus dydžio rutuliukus, apvolioti sviesto ir česnako mišinyje ir dėti į kepimo popieriumi ištiestą formelę. Rutuliukų nebūtina sudėti labai suspaustai, nes tešla dar kils. Palikti kilti 1-1,5 val.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital